Blog

Snelle updates

Tijd voor een welverdiende vakantie! Er wordt nu meer gekozen voor een langere reis ter compensatie van de afgelopen jaren waarbij reizen moeilijker lag, dus daarom willen we zeker nog even jullie aandacht vestigen op enkele zaken vóór je naar je vakantiebestemming vertrekt. Read more

K-Force versterkt technical customer support team

K-Force strengthens its technical customer support team
K-Force nieuws

K-Force versterkt technical customer support team

We nemen een nieuwe en belangrijke stap in de constante verbetering van onze dienstverlening. In december kondigden we nog de versterking van ons customer support team aan. Vandaag, enkele maanden later, is het de beurt aan ons technisch team. Steven vervoegt ons namelijk als technisch team leader. Van de +/- 150 tickets per dag die bij K-Force binnen komen, zijn er ongeveer 70 voor het technisch team, dat intussen 10 experten sterk is geworden. Genoeg werk op de plank dus. We laten Steven even aan het woord.

Wat heb deed je hiervoor gedaan?

Tot ongeveer een jaar geleden woonde ik aan de westkust. Mijn professioneel leven speelde zich er dus ook af. Het grootste deel van mijn carrière, namelijk 22 jaar, was ik manager van een jeugdherberg in Oostduinkerke. Daar leerde ik de kneepjes van het vak van onder meer het aansturen van een team. Dat team bestond meestal uit een 9-tal personen. Daarnaast was ik er ook verantwoordelijk voor de IT-support van alle Vlaamse jeugdherbergen gedurende meer dan 7 jaar.

Ik heb ook nog gewerkt als verkoper in een multimedia-afdeling, waar ik nog meer kennis heb opgedaan over IT hardware en de verschillende vendoren.

Tenslotte heb ik even gewerkt als verantwoordelijke voor twee restaurants nadat ik met mijn gezin verhuisde naar de provincie Luxemburg. Ik was er, afhankelijk van de drukte, verantwoordelijk voor een 25-tal mensen.

Hoe ben je bij K-Force terecht gekomen?

De laatste 10 jaar werkte ik al regelmatig op freelancebasis aan projecten van K-Force. Ik kende het bedrijf dus al langer en natuurlijk kenden veel collega’s mij ook al. IT is van nature altijd al een heel sterke interesse geweest, en was doorheen de jaren ook altijd aanwezig binnen mijn jobs in een vaak heel andere sector.

Door mijn verhuis naar Luxemburg werd het plots haalbaar om te denken aan een fulltime job bij jullie en om dus eindelijk in de IT-sector te gaan werken, waar mijn interesses liggen. Dit zorgde er natuurlijk allemaal voor dat de eerste werkdag alvast heel vlot is verlopen.

Wat houdt je nieuwe job in?

Eigenlijk is het een combinatie van veel skills die ik doorheen de vorige jaren heb opgebouwd. Zowel people management als kennis van IT komen hier perfect samen.

Als technisch team leader bekijk ik de binnenkomende technische vragen en zorg ik ervoor dat ze zo snel mogelijk worden opgevolgd door de best geplaatste persoon binnen het technische team (helpdesk, field engineers en cloud engineers). Uiteraard zal ik er zelf ook behandelen. Verder zal ik de manier van werken op de helpdesk verder structureren en er op toezien dat alles tijdig wordt opgevolgd. Het is ook de bedoeling om het helpdesk en field team te ondersteunen met extra coaching, zodat de collega’s onze klanten individueel nog beter gaan kunnen helpen.

Momenteel worden bepaalde aspecten van deze job mee door Geert en Fabien opgevolgd. De bedoeling is dus dat ze opnieuw meer tijd gaan hebben om hun eigen taken op te volgen.

Wat is voor jou belangrijk in je job?

Geluk op het werk is heel belangrijk. En wat daar voornamelijk aan toe bijdraagt, zijn een positieve groepssfeer en duidelijke communicatie. Als team leader zal ik hier zelf dagdagelijks actief aan meewerken. Ik omschrijf mezelf als een heel sociaal persoon, dus dat komt helemaal goed!

En in je persoonlijk leven?

Mijn belangrijkste hobby is… bezig zijn met IT. (lacht)

Maar quality time met mijn gezin – ik heb een vrouw en twee zonen van 13 en 17 jaar – is minstens even belangrijk dan het uitbouwen van een mooie carrière of computerschermen. Dankzij onze verhuis naar Luxemburg, middenin de natuur en de rust, en door de horecasector achter me te laten, hebben we nu opnieuw meer tijd in de weekends.  Zo kunnen we bvb. meer natuurwandelingen gaan doen, met onze hond Gizmo, een kruising van een chihuahua en een shih tzu.

steven-nature

Ga je de Westhoek niet te hard missen? 😊

Absoluut niet! Buiten dan natuurlijk mijn familie en vrienden. Maar we hebben voldoende plaats in ons huis, waardoor ze gemakkelijk kunnen blijven overnachten.

Nee, de rust en natuur die je hebt in de Ardennen is niet te vergelijken met de toeristische Belgische kust.

 

Het lijkt er dus dat Steven twee heel goeie keuzes heeft gemaakt. We wensen hem van harte welkom en veel succes! De komende tijd zal hij uitgebreid worden opgeleid door verschillende collega’s en zal hij zichzelf ook uitgebreid introduceren aan zijn collega’s.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.