Microsoft 365 development & consultancy

Microsoft 365
development & consultancy

Microsoft 365 van A tot Z

Het correct opleveren van een Microsoft 365 omgeving is van kapitaal belang. Het is als het ware het kloppend hart van je organisatie. Bij K-Force gaan we voor een totale aanpak waarbij gebruiksvriendelijkheid en veiligheid voorop staan.

Hoe bedrijven dagdagelijks werken met de hardware en tools die ze ter beschikking hebben kan onderling enorm verschillen. Het succes van je onderneming hangt dan ook mee af van de kwaliteit en het enthousiasme waarmee werknemers hun werk kunnen uitvoeren. K-Force helpt bij het creëren en ondersteunen van digitale werkplekken waardoor medewerkers plaatsonafhankelijk en op een veilige manier kunnen (samen)werken met alle bedrijfsdata. We stellen ons op als proactieve IT-partner die actief meedenkt over processen. Van bij de implementatie tot de blijvende ondersteuning.

Organisatie van je Microsoft 365 omgeving

Microsoft Teams

Microsoft Teams als centrale hub

We brengen de verschillende afdelingen of “Teams” binnen je organisatie in kaart en tekenen de verdere architectuur uit van jullie digitale werkplek.
Ook jullie Teams-omgeving, het (nieuwe) kloppende hart van jullie digitale organisatie, wordt op basis hiervan ingericht. Per Team kan er op gestructureerde manier worden gecommuniceerd en samengewerkt aan projecten en files. Je oude fileserver vervangen we door een set van veel intelligentere tools. Iedereen heeft, net zoals voorheen, op basis van toegangsrechten per team, toegang tot alle files. Ook van buiten het bedrijf, indien gewenst. Verrijkt met verregaande samenwerkingstools beschik je over oneindig veel meer mogelijkheden waardoor je in no time je fileserver zult vergeten.
Slim bellen
We integreren telefonie via de cloud binnen de communicatiehub Microsoft Teams. Zo combineer je de efficiëntie van Teams – waarmee je bijvoorbeeld eenvoudig meetings kunt opzetten en chatten met je (externe) collega’s en contacten – en de Microsoft 365 tools die je kent met je vaste telefoonnummer. Zo kan je gebeld worden en kan je alle vaste, mobiele of internationale nummers vanuit je Teams-omgeving bellen met het telefoonnummer van het bedrijf. Van eender waar met je computer(s), maar ook met je smartphone(s), indien gewenst.

Waarom werken met een moderne oplossing om bestanden te delen en te synchroniseren?

In ons privéleven zijn we gewoon geraakt aan het gemak van online delen, bijvoorbeeld via WhatsApp of Facebook. Maar veel bedrijven hinken nog achterop als het op gebruiksgemak en online samenwerking aankomt. Binnen Teams werken gebruikers werken in een eenvoudige omgeving die naadloos samenwerkt met je andere Microsoft 365 applicaties. Teams werkt ook samen met SharePoint. Daardoor kun je ook in Teams eenvoudig tegelijkertijd samenwerken aan bestanden.
Eén van de nadelen van de snel ontwikkelende netwerksamenleving is de wildgroei aan laagdrempelige externe applicaties zoals Dropbox en WeTransfer. Op korte termijn faciliteren deze toepassingen het werk, maar op de lange termijn zorgen ze voor verwarring en afhankelijkheid. Om nog maar te zwijgen over de veiligheidsrisico’s! K-Force zorgt niet alleen voor een naadloze integratie van Teams binnen de IT-omgeving, maar helpt organisaties ook met het opzetten van duidelijk beleid. Zo werk je op een optimale en veilige manier samen.

Een geïntegreerd intranet (op maat)

microsoft-office-365-2

K-Force is gespecialiseerd consultant voor Microsoft 365-oplossingen.

Binnen Microsoft 365 kunnen organisaties eenvoudig en veilig informatie opslaan, ordenen en delen. Het is dus bijna een evidentie om je intranet hier een overkoepelend geheel op te laten vormen. Het is de ideale manier om op een visueel aantrekkelijke en overzichtelijke manier al die informatie beschikbaar te maken voor je medewerkers. Eventueel per afdeling of “Team” binnen de organisatie. Het is ook mogelijk om voor elke afdeling een (sub)omgeving beschikbaar te maken. Meldingen over (nieuwe) informatie kunnen zelfs geautomatiseerd en indien gewenst per Team worden gedeeld. Uiteraard blijven ook de klassieke en bekende functionaliteiten van een intranet, zoals het delen van nieuwsberichten, een veelgebruikte mogelijkheid.
Microsoft 365 op maat van jouw organisatie
Nu hebben we het enkel nog maar over enkele van de basismogelijkheden gehad. Er is bijna geen limiet aan wat er allemaal mogelijk is met development op maat door onze specialisten. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan een documentenbibliotheek in SharePoint die automatisch wordt gekoppeld aan een Teams-kanaal? Of wil je graag processen zoals onboarding of vakantieaanvragen geautomatiseerd via SharePoint laten verlopen? Dit kunnen we allemaal voorzien.

Ontwikkeling en implementatie
van dashboards, flows & (Power) apps

Elke organisatie meet wel iets. Al is het de workload van bepaalde teams, de verkoopscijfers of tevredenheidsscores. Want we weten allemaal hoe het gezegde gaat: “meten is weten”. Vaak bevinden die rapporten zich op verschillende plaatsen en zijn ze opgemaakt met verschillende tools. Bovendien is de data niet altijd “live”, waardoor er repetitief werk vereist is om op de volgende meeting een momentopname te kunnen voorstellen.

Met Microsoft Power BI verzamelen we bedrijfsgegevens uit verschillende bronnen in één of meerdere dynamische live rapportages, die on- en offline beschikbaar zijn doorheen je Microsoft 365 apps, maar ook online via je browser of smartphone.

Dynamisch en live? Dat lees je goed. Je kan live gegevens ophalen en uitfilteren, terwijl je je presentatie geeft, of gewoon om te consulteren binnen je Teams-omgeving. Onze specialisten bekijken graag wat de noden zijn om het perfecte dashboard voor jou te bouwen.

Binnen je Teams-omgeving kunnen we tal van nuttige (Power) apps (op maat) voorzien. Zo kunnen we een app bouwen waarmee aanvragen van medewerkers kunnen worden opgevolgd (bv. technische problemen, aanvragen van materiaal, verlof, etc.). Of een app voor tijdsregistratie, voorraadbeheer, en ga zo maar door. Ook hier zit de sterkte hem weer in het feit dat alles fantastisch integreert met andere applicaties van Microsoft 365.

Hoe gaan we te werk?

Om te weten wat je als organisatie allemaal wil of kan doen met zo’n (nieuw) intranet, dashboard en apps, is het belangrijk om de mogelijkheden te kennen. Daarom organiseren we op regelmatige basis trainingssessies voor onze klanten. Deze gaan vooraf aan het bepalen van de scope, en dus de gewenste functionaliteiten. Op deze manier halen we het maximum uit de mogelijkheden van Microsoft 365 en leveren we een werkelijk bruikbare oplossing op voor jouw organisatie. Bijkomend voordeel is dat iedereen die ermee zal werken al vanaf dag één “up to speed” is.

Microsoft 365 bij K-Force: maatwerk, consultancy & training

Dankzij de oplossingen die we opleveren kan je veilig, comfortabel en potentieel heel wat efficiënter werken met een heel duidelijke structuur en geïntegreerde communicatie- en samenwerkingstools. K-Force zorgt graag voor extra toegevoegde waarde door samen met jou verder te denken dan de standaardmogelijkheden. Onze specialisten staan klaar om jullie specifieke situatie en noden te bekijken en oplossingen uit te werken die jullie naar een hoger niveau kunnen tillen. Leg ons gerust jouw vragen voor!

We doen er alles aan om samen handige of knappe tools op te leveren. Maar het is dan ook belangrijk dat elke medewerker er ten volle gebruik van kan maken. Een gezamenlijke opleiding (of per team) kan wonderen doen naar efficiëntie en acceptatie van (nieuwe) tools.

Hoe gaan we te werk?

1.

We plannen een eerste oriënterend gesprek om je noden te leren kennen.

2.

We nemen de tijd om deze te analyseren en te bepalen of er al een oplossing voor je vraag bestaat.

3.

We plannen voorafgaand een opleiding in met de stakeholders over de benodigde oplossing (bv. SharePoint). Om te weten wat je als organisatie allemaal wil of kan doen met zo’n (nieuw) intranet, is het belangrijk om de mogelijkheden te kennen.

4.

Na die opleiding kunnen we samen de scope bepalen van het project: wat dient er te gebeuren in welke fase?

5.

Op basis hiervan leggen we je een budgetraming voor.

6.

Na aanvaarding wordt in overleg met de klant een exacte offerte en planning opgesteld.

7.

Na jullie finale acceptatie start de ontwikkeling en op vaste momenten worden vervolggesprekken ingepland.

8.

Interne testfase gevolgd door een testfase voor de klant.

9.

Na de “go live” blijven wij beschikbaar voor onderhoud en ondersteuning.

Reken op K-Force als uw all-in partner voor maatwerksoftware

K-Force ontwikkelt software, volledig op maat en in overleg met de klant. Zodat het resultaat volledig naar jouw wens is.

Je bedrijf heeft mogelijk een aangepaste softwareoplossing nodig. Denk aan een verkoopprogramma, voorraadbeheer, offertegenerator etc.
Vaak voldoen de bestaande programma’s op de markt slechts gedeeltelijk, ben je niet tevreden over de geboden ondersteuning of is maatwerk niet mogelijk.

We ontwikkelen administratieve applicaties, CRM-applicaties, voorraadbeheersystemen, orderverwerkingssystemen, trackingtools, reserveringssystemen, rapportagetools, planningstools,… Bijna alles is mogelijk.
Wil je een gegarandeerde continuïteit voor het functioneren van je organisatie, zekerheid over je bedrijfsdata, zodat je je weer 100% kunt focussen op uw core business? Op ons kan je rekenen.

Hoe gaan we te werk?

1
We plannen een eerste oriënterend gesprek om je wensen te leren kennen.
2
We nemen de tijd om deze te analyseren en te bepalen of er al een oplossing voor je vraag bestaat.
3
We leggen je een uitgebreide offerte en budgetraming voor.
4
Na aanvaarding wordt in overleg met de klant een exacte offerte en retroplanning opgesteld.
5
Na een tweede acceptatie start de ontwikkeling en op vaste momenten worden vervolggesprekken ingepland.
6
Interne testfase gevolgd door een testfase voor de klant.
7
Na de “go live” blijven wij beschikbaar voor onderhoud en ondersteuning.

Waarom samenwerken met K-Force voor jouw IT?

We zijn een betrokken partner met focus op uitstekende ondersteuning

Wij werken alleen met de meest betrouwbare oplossingen en de meest beveiligde datacenters van de Benelux. Alle oplossingen die we opzetten voor klanten gebruiken we dan ook zelf. Ons belangrijkste doel is om elke klant 100% tevreden te krijgen en dit zo te houden. We zijn en blijven een KMO, zonder de ambitie om de grootste, maar wel om de beste te zijn, ook in de service die we onze klanten bieden.

We zijn experts

Sinds 2017 maakt K-Force deel uit van de selecte groep Proximus Platinum Partners in België. Bovendien zijn we erkend als Fastest Growing Partner in 2017, Best Voice Partner in 2019, Best Connectivity Partner in 2020 , IT Partner of the Year in 2021 en nog eens in 2022. We hebben zo’n 210 jaar gecombineerde ervaring in IT. Onze medewerkers worden continu bijgeschoold om bij te blijven met de nieuwste technologieën en innovaties. Wij werken voor diverse nationale en internationale klanten in zeer uiteenlopende sectoren.

Je hebt één aanspreekpunt

Met ons team van toegewijde telecom & IT collega's vinden wij altijd een antwoord op al je vragen. Wij focussen op een goede relatie met elke klant en kennen je een vast aanspreekpunt toe voor je commerciële, technische en telecom gerelateerde vragen.

Ons team van accountmanagers staat klaar om je te helpen

Christian K-Force Computer Solutions

Christian

Jordan K-Force Computer Solutions

Jordan

Jurgen K-Force Computer Solutions

Jurgen

Didier K-Force Computer Solutions

Didier

Jean-Marc K-Force Computer Solutions

Jean-Marc

Kaj K-Force Computer Solutions

Kaj

Kurt Everaerts K-Force Computer Solutions

Kurt

Interesse in een samenwerking of heb je een vraag? Contacteer ons.

We staan open voor alle vragen en staan te popelen om de perfecte oplossing voor jouw specifieke behoeften te vinden.


    Wij respecteren je privacy en gebruiken de ingebrachte informatie enkel om op jouw aanvraag te antwoorden.

    Of bel ons!

    We bespreken uw project graag persoonlijk of via een videogesprek. Vraag een kennismaken gesprek aan bij een van onze IT- of telecomexperts om jouw specifieke situatie te bespreken.