Blog

Snelle updates

Het runnen van een KMO brengt heel wat uitdagingen met zich mee, en het beheren van je inbox is daar misschien één van. Als zaakvoerder of medewerker hou je vaak meerdere balletjes in de lucht. Gelukkig bestaat er een handig trucje om de constante stroom aan e-mails wat minder overweldigend te maken: “plus addressing”. In dit artikel leer je hoe je met deze eenvoudige maar slimme functie je inbox weer een beetje meer onder controle krijgt. Read more

Het is tijd om je toetsenbord in te ruilen voor de knusse warmte van warme chocolademelk en wachtmuziek voor vrolijke kerstmuziek. Maar voordat je je laptop dichtklapt, sleeën we samen door deze checklist boordevol dingen die je misschien bent vergeten! ☕🎅🎄✨ Read more

Tijd voor een welverdiende vakantie! Er wordt nu meer gekozen voor een langere reis ter compensatie van de afgelopen jaren waarbij reizen moeilijker lag, dus daarom willen we zeker nog even jullie aandacht vestigen op enkele zaken vóór je naar je vakantiebestemming vertrekt. Read more

Extra veiligheid voor je Outlook & info ivm oudere Office 2013/2016 versies

first-contact-safety-tip-anti-phishing-microsoft-office
Oplossingen

Extra veiligheid voor je Outlook & info ivm oudere Office 2013/2016 versies

Binnenkort activeert K-Force voor jou een (gratis) interessante veiligheidsoptie. Daarnaast willen we je ook informeren dat sommige oude versies van Office 2013 en 2016 niet meer zullen werken met de Microsoft 365 cloud diensten vanaf 1 november 2021. 

First contact safety tip

Binnenkort activeert K-Force voor jou een (gratis) interessante veiligheidsoptie.

Hierdoor zal je bovenaan je e-mails in Outlook (applicatie en online) soms deze melding te zien krijgen.

firstcontactsafetytip

Waarom?

Deze zgn. “First Contact Safety Tip” vormt een extra laag van beveiliging bovenop de reeds ingebouwde veiligheidsmaatregelen.

Je zal deze melding boven je e-mails ontvangen in twee gevallen:

 • Als je voor het eerst een e-mail van een nieuwe afzender ontvangt;
 • Als je niet vaak e-mails ontvangt van een afzender.

Wanneer je deze boodschap te zien krijgt, dien je iets voorzichtiger te zijn dan gewoonlijk. Stel jezelf kort de volgende vragen.

 • Verwacht je een e-mail van deze afzender?
 • Gebruikt de afzender een legitiem e-mailadres? Voorbeeld: de firma Proximus zal nooit e-mails versturen met een e-mailadres dat niet eindigt op @proximus.com.
 • Zijn er verdachte links of bijlagen in de e-mail verwerkt?
 • Klopt de inhoud wel? Denk hierbij aan de klassieke voorbeelden van een trackingcode van een bedrijf waar je niets besteld hebt of een betalingsherinnering van een bedrijf waar je nog nooit van gehoord hebt.
 • Veel grammatica- of spellingsfouten? Ook dat is een teken dat het om phishing kan gaan.

Deze duidelijke video geeft eveneens een handig overzicht van alle zaken waarop je moet letten.
Het komt er dus op neer dat deze optie jou zal helpen in het herkennen van mogelijk gevaarlijke e-mails.

Wat te doen als blijkt dat je een vals bericht hebt gekregen?

 • Stuur het door naar verdacht@safeonweb.be;
 • Klik niet op de links, maar zoek de website op via een zoekmachine;
 • Stuur het bericht niet door naar je contacten;
 • Vul zeker nooit persoonlijke gegevens in;
 • Je kan het ook doorsturen naar de organisatie wiens naam wordt misbruikt.

Meer informatie over phishing e-mails kan je terugvinden op Safeonweb, de website van de overheid.

Info Office 2013 & 2016

Bepaalde oude versies van Office 2013 en 2016 zullen vanaf 1 november niet meer (gegarandeerd) werken met de Microsoft cloud diensten

Microsoft heeft bepaald om de oude Windows programma’s Office (Outlook) 2013 en 2016 niet langer te ondersteunen met ingang vanaf 1 november 2021, voor wat betreft connectiviteit met Microsoft 365 cloud diensten. Het gaat om deze versies:

 • Office 2013: 15.0.4970.9999 en ouder
 • Office 2016: 16.0.4599.9999 en ouder

De technologie achter Microsoft 365 cloud is in constante evolutie, en deze programma’s uit 2013 en 2016 zijn te oud geworden om nog langer op een veilige manier te kunnen communiceren met deze diensten.

De oplossing?

Gebruikers die werken met onze full cloud of Microsoft 365 oplossing ontvangen automatisch de laatste updates. In dit geval moet er dus geen actie worden ondernomen.

In andere gevallen, is een upgrade noodzakelijk. Indien je hierover vragen hebt, kan je onze helpdesk contacteren. Zij helpen je graag verder.

Hoe kunnen we helpen? Contacteer onze experts.

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.


  Wij respecteren je privacy en gebruiken de ingebrachte informatie enkel om op jouw aanvraag te antwoorden.

  Of bel ons!

  We bespreken je project graag persoonlijk of via een videogesprek. Vraag een gratis consult aan bij een van onze IT- of telecomexperts om elkaar beter te leren kennen en jouw specifieke situatie te bespreken.