Blog

Snelle updates

Digitalisering is een breed concept voor een KMO, maar een aantal onderdelen zijn hierbij steeds van tel. Met Christophe Kourtis, business partner lead manager bij Proximus, overlopen we de belangrijkste bouwstenen voor digitalisering bij KMO’s. En komen we erachter waarom een geschikte partner bij dit alles cruciaal is. Read more

Misleidende e-mails met valse betalingsverzoeken in omloop

fake-mail-webheader
IT & telecom nieuws

Misleidende e-mails met valse betalingsverzoeken in omloop

Helaas moeten we jullie weer informeren over een golf malafide e-mails.
Dit keer gaat het voornamelijk om een toename van zeer goed uitgewerkte spam e-mails die naar betalingen vragen met valse bankrekeningnummers of incorrecte bedragen.

Natuurlijk zijn wij als IT-partner constant bezig om de veiligheid binnen onze omgevingen op te volgen, maar het spreekt voor zich dat er desondanks nog e-mails door de mazen van het net glippen. K-Force blijft continu de veiligheidsinstellingen aanpassen, maar doordat hackers meer en meer gebruik maken van social engineering, en het feit dat er enorm veel mensen van thuis werken (vaak buiten de security van het bedrijf), is het niet mogelijk om alles tegen te houden. Het is bovendien zeer moeilijk voor een programma als Outlook om te gaan bepalen of een bepaalde leverancier wel legitiem is, en de juiste betalingsgegevens in een e-mail doorgeeft. Onderaan deze communicatie kan je een ludiek voorbeeld terugvinden dat we zelf hebben opgemaakt ter illustratie.

Onze boodschap in deze communicatie is tweeledig: we willen jullie informeren over de huidige golf e-mails om de alertheid aan te scherpen én we willen adviseren om een interne validatieprocedure in te voeren omtrent betalingen. Enkele eenvoudige suggesties:

  • Kijk na met de collega die de bestelling heeft geplaatst of het betalingsverzoek klopt (juiste bedrag, goederen, betalingsgegevens). Zeker wanneer een nieuwe of onbekende leverancier een betalingsverzoek stuurt.
  • Heeft een leverancier betalingsgegevens aangepast? Bel dan even om te controleren of deze informatie klopt.

Tenslotte verwijzen we nog naar een filmpje met meer algemene tips over phishing e-mails dat we eerder al publiceerden: klik hier.

Weet ook dat je je tot op zekere hoogte kan laten verzekeren tegen eventuele verliezen naar aanleiding van hacking (het niet natrekken van een rekeningnummer van een leverancier is bvb. niét gedekt). Wij werken hiervoor samen met onze partner Akses & Smismans en zullen hierover zeer binnenkort een aparte communicatie uitsturen.

 

Zit je nog met vragen of twijfels? K-Force blijft natuurlijk bereikbaar via de gekende kanalen.

helpdesk@k-force.be – 02 380 23 32.

Een voorbeeld

Klik op de afbeelding om te bekijken.

Het resultaat:

fake-mail-example

Hoe kunnen we helpen? Contacteer onze experts.

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.


    Wij respecteren je privacy en gebruiken de ingebrachte informatie enkel om op jouw aanvraag te antwoorden.

    Of bel ons!

    We bespreken je project graag persoonlijk of via een videogesprek. Vraag een gratis consult aan bij een van onze IT- of telecomexperts om elkaar beter te leren kennen en jouw specifieke situatie te bespreken.

    Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.