Blog

Snelle updates

De explosies bij de Nord Stream 1 en 2 gaspijpleidingen in 2022 hebben de kwetsbaarheid van onze onderzeese infrastructuur pijnlijk duidelijk gemaakt. Naast de pijpleidingen die essentieel zijn voor energievoorziening, wordt ook de digitale infrastructuur steeds vaker als een potentieel doelwit van sabotage gezien. Experts waarschuwen dat de digitale infrastructuur, zoals onderzeese datakabels, een kritiek en kwetsbaar onderdeel vormen van onze moderne samenleving. Read more

NIS2, het is na GDPR en NIS(1) de volgende term waarmee organisaties om de oren worden geslagen. Het is onze bedoeling om met een realistische blik een licht te schijnen op deze nieuwe richtlijn, in hoeverre deze van toepassing is op onze gemiddelde KMO-klant en hoe we daarbij kunnen helpen. Read more

De feestperiode brengt vaak vreugde met zich mee bij het uitpakken van cadeautjes, en een extra leuk voorbeeld kan een blinkende nieuwe smartphone zijn. Maar voordat je afscheid neemt van je vertrouwde oude telefoon, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je vlot kan verderwerken, vooral als het gaat over je Multi-Factor Authenticatie (MFA) profielen. Read more

We beginnen met de conclusie van dit artikel omdat we er niet genoeg de nadruk op kunnen leggen. Maar we willen natuurlijk dat je geïnteresseerd blijft en verder leest. Daarom verklappen we al dat we je ook nog een duidelijk overzicht gaan bieden van de verschillende vormen van social engineering, in begrijpbare taal. We lichten ook toe hoe je de risico’s voor je bedrijf zoveel mogelijk kan beperken. Read more

Nieuwe smartphone uitpakken? Vergeet MFA niet!

Migreer MFA profielen tussen twee smartphones
IT & telecom nieuws

Nieuwe smartphone uitpakken? Vergeet MFA niet!

De feestperiode brengt vaak vreugde met zich mee bij het uitpakken van cadeautjes, en een extra leuk voorbeeld kan een blinkende nieuwe smartphone zijn. Maar voordat je afscheid neemt van je vertrouwde oude telefoon, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je vlot kan verderwerken, vooral als het gaat over je Multi-Factor Authenticatie (MFA) profielen.

Wat is MFA ook alweer en wat doet het op je smartphone?

MFA, of Multi-Factor Authenticatie, is de gouden standaard voor veilige authenticatie. Het voegt een extra beschermingslaag toe bovenop de gebruikelijke combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord. MFA-toepassingen op een smartphone, zoals Microsoft Authenticator, WatchGuard AuthPoint, Google Authenticator, Itsme, enz., genereren unieke, tijdsgevoelige codes rechtstreeks op je smartphone. Deze codes dienen als een extra beveiligingslaag tijdens het aanmeldingsproces. De meeste toepassingen maken ook gebruik van pushmeldingen, waardoor gebruikers snel toegang kunnen goedkeuren of weigeren. Bovendien ondersteunen veel MFA-apps, waaronder Microsoft Authenticator, biometrische authenticatiemethoden zoals vingerafdrukscanning of gezichtsherkenning, wat een extra niveau van bescherming toevoegt aan gevoelige accounts wat zorgt voor een gelaagd verificatieproces voor verbeterde beveiliging.

Voor degenen die niet bekend zijn met MFA, staat K-Force klaar om je door het proces te leiden en je te helpen MFA efficiënt te activeren binnen je organisatie.

Waarom eerst je MFA-profielen migreren?

Een migratie geeft je MFA-software de opdracht om los te koppelen van je oude telefoon, waarbij alle aanmeldingsverzoeken naar je nieuwe toestel worden omgeleid. Om veiligheidsredenen is een laatste verificatiestap met de oude telefoon noodzakelijk. Als je je oude telefoon te snel hebt weggegooid of gewist voordat je je MFA-profielen migreerde, wordt het verkrijgen van toegang tot je met MFA beveiligde accounts aanzienlijk moeilijker.

Hoe migreer je je Microsoft Authenticator-profiel naar een nieuwe smartphone?

Hoe migreer je je WatchGuard AuthPoint-profiel naar je nieuwe smartphone?

Hiervoor verwijzen we je naar de WatchGuard-website waar je de meest actuele informatie kunt vinden: https://www.watchguard.com/help/docs/help-center/en-US/Content/en-US/authpoint/tokens_software_migrate.html.

Don’t you forget about Itsme

Hoewel het niet noodzakelijk is om de overstap te maken terwijl je nog je oude telefoon hebt, is Itsme uitgegroeid tot een onmisbare authenticator en identificatie-app, met name voor officiële doeleinden zoals overheids- en banktransacties. Neem een moment de tijd om dit proces te voltooien wanneer je kunt. Bezoek eenvoudig de Itsme-website, blokkeer je account, installeer de app op je nieuwe telefoon en activeer deze opnieuw.

Hier zijn de links naar de tutorials:

Vraag hulp aan K-Force

Als je twijfelt over het migratieproces of hulp nodig hebt bij het instellen van MFA, staat K-Force tot je dienst. We bieden ondersteuning voor zowel Microsoft Authenticator als WatchGuard AuthPoint voor onze managed klanten.

Stay updated on our news? Subscribe to our newsletter.