Blog

Snelle updates

De explosies bij de Nord Stream 1 en 2 gaspijpleidingen in 2022 hebben de kwetsbaarheid van onze onderzeese infrastructuur pijnlijk duidelijk gemaakt. Naast de pijpleidingen die essentieel zijn voor energievoorziening, wordt ook de digitale infrastructuur steeds vaker als een potentieel doelwit van sabotage gezien. Experts waarschuwen dat de digitale infrastructuur, zoals onderzeese datakabels, een kritiek en kwetsbaar onderdeel vormen van onze moderne samenleving. Read more

NIS2, het is na GDPR en NIS(1) de volgende term waarmee organisaties om de oren worden geslagen. Het is onze bedoeling om met een realistische blik een licht te schijnen op deze nieuwe richtlijn, in hoeverre deze van toepassing is op onze gemiddelde KMO-klant en hoe we daarbij kunnen helpen. Read more

De feestperiode brengt vaak vreugde met zich mee bij het uitpakken van cadeautjes, en een extra leuk voorbeeld kan een blinkende nieuwe smartphone zijn. Maar voordat je afscheid neemt van je vertrouwde oude telefoon, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je vlot kan verderwerken, vooral als het gaat over je Multi-Factor Authenticatie (MFA) profielen. Read more

We beginnen met de conclusie van dit artikel omdat we er niet genoeg de nadruk op kunnen leggen. Maar we willen natuurlijk dat je geïnteresseerd blijft en verder leest. Daarom verklappen we al dat we je ook nog een duidelijk overzicht gaan bieden van de verschillende vormen van social engineering, in begrijpbare taal. We lichten ook toe hoe je de risico’s voor je bedrijf zoveel mogelijk kan beperken. Read more

Laat hackers jouw gegevens niet aan de haak slaan

hackers-phishing-nl
IT & telecom nieuws / K-Force nieuws / Oplossingen

Laat hackers jouw gegevens niet aan de haak slaan

Phishing, wat is dat ook alweer? Phishing is online oplichting waarbij fraudeurs proberen de (bank)gegevens en de persoonlijke (bank)codes of logingegevens van hun slachtoffers te bemachtigen. Dit doen ze door valse e-mails, sms’jes, een whatsappje of sociale media berichten te sturen met hierin een link naar een valse website, een verdachte bijlage of de vraag om een app te downloaden.

Onderzoek heeft uitgewezen dat, zonder training, één op de drie Europese werknemers zich zou laten vangen door een phishingmail. Na die eerste meting op het moment dat werknemers nog geen cybersecuritytraining kregen, volgden nog twee meetmomenten. Eerst een tussentijdse meting, toen werknemers al 90 dagen met de training bezig waren. Op dat moment werden de resultaten al veel beter, met een gemiddelde dat daalde van 29,9 procent (1 op 3) naar 18,5 procent.

Bij het laatste meetmoment werd één jaar lang minstens op maandelijkse basis een training gevolgd. Vanaf dat moment zou minder dan één op de tien werknemers nog in een phishingmail trappen (6,3 procent).

Hoe scoort jouw organisatie?

Alle (broodnodige) IT beveiliging ten spijt, is het vaak een medewerker die op een verkeerd linkje klikt, een onveilige bijlage opent of erger, betaal- of logingegevens invoert op een malafide website. Mensen vormen dus een groot gevaar vormt voor de integriteit van (bedrijfs)data, om nog maar te zwijgen van de kosten die gepaard kunnen gaan bij het terugkrijgen van data.

Met een eerste audit en nulmeting, kunnen we in detail analyseren hoe goed jouw organisatie scoort. Hieruit kunnen we dan concrete actiepunten definiëren of zelfs een trainingstraject voor je medewerkers uitrollen.

Heb je interesse of wil je meer weten over de mogelijkheden? Laat het weten via het contactformulier onderaan, of contacteer direct jouw accountmanager.

Bron: ITdaily

Hoe kunnen we helpen? Contacteer onze experts.

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.


    Wij respecteren je privacy en gebruiken de ingebrachte informatie enkel om op jouw aanvraag te antwoorden.

    Of bel ons!

    We bespreken je project graag persoonlijk of via een videogesprek. Vraag een gratis consult aan bij een van onze IT- of telecomexperts om elkaar beter te leren kennen en jouw specifieke situatie te bespreken.

    Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.