Blog

Snelle updates

Het runnen van een KMO brengt heel wat uitdagingen met zich mee, en het beheren van je inbox is daar misschien één van. Als zaakvoerder of medewerker hou je vaak meerdere balletjes in de lucht. Gelukkig bestaat er een handig trucje om de constante stroom aan e-mails wat minder overweldigend te maken: “plus addressing”. In dit artikel leer je hoe je met deze eenvoudige maar slimme functie je inbox weer een beetje meer onder controle krijgt. Read more

Het is tijd om je toetsenbord in te ruilen voor de knusse warmte van warme chocolademelk en wachtmuziek voor vrolijke kerstmuziek. Maar voordat je je laptop dichtklapt, sleeën we samen door deze checklist boordevol dingen die je misschien bent vergeten! ☕🎅🎄✨ Read more

Tijd voor een welverdiende vakantie! Er wordt nu meer gekozen voor een langere reis ter compensatie van de afgelopen jaren waarbij reizen moeilijker lag, dus daarom willen we zeker nog even jullie aandacht vestigen op enkele zaken vóór je naar je vakantiebestemming vertrekt. Read more

Nieuwe functionaliteit: Fluid live components in Microsoft Teams

Microsoft Teams Fluid live components
Oplossingen

Nieuwe functionaliteit: Fluid live components in Microsoft Teams

Microsoft gaat nog een interessante functionaliteit toevoegen aan Teams. Samenwerken aan inhoud in Teams wordt veel eenvoudiger. Je zal een chatbericht kunnen verzenden met een “live”-component die inline – in realtime – door iedereen in de chat kan worden bewerkt. De uitrol staat gepland voor midden-eind augustus.

Het principe

Met “Fluid components” in Teams-chat kan je een bericht verzenden met daarin een tabel, actie-items of een lijst waar iedereen samen en inline aan kan bewerken en in de toekomst zal kunnen worden gedeeld met Office-toepassingen zoals Outlook. Collega’s kunnen snel afstemmen tussen teams en efficiënt werken door deze componenten tussen Teams-chats te kopiëren en te plakken.
Met “Fluid components” kunnen collega’s samen ideeën bedenken, creëren en beslissen afkloppen, en het aantal vergaderingen en lange chatgesprekken tot een minimum beperken.

(klik op de afbeelding om te bekijken)

Te volgen stappen op desktop

 1. Ga naar het vak waar je een chatbericht typt en klik op “Insert live components”, direct onder het vak.
 2. Selecteer het type component dat je in je bericht wil invoegen. Zorg ervoor dat het vak leeg is – zonder andere tekst erin – wanneer je dit doet.
 3. Voer inhoud in de component in. Wijzig de machtigingen indien nodig.
 4. Als je klaar bent kan je je bericht versturen.

Te volgen stappen op mobiel

 1. Tik op “Compose options” in het + menu, tik vervolgens op “Components” en selecteer het gewenste type component.
 2. Stel je bericht op en tik op verzenden als je klaar bent.

Oneindige mogelijkheden

Er valt nog veel meer te leren over Microsoft Teams. We implementeren Teams en organiseren opleidingen (basis en gevorderd) op wekelijkse basis.

Ons team van accountmanagers staat klaar om je te helpen

Christian K-Force Computer Solutions

Christian

Jordan K-Force Computer Solutions

Jordan

Jurgen K-Force Computer Solutions

Jurgen

Didier K-Force Computer Solutions

Didier

Jean-Marc K-Force Computer Solutions

Jean-Marc

Kaj K-Force Computer Solutions

Kaj

Kurt Everaerts K-Force Computer Solutions

Kurt

Hoe kunnen we helpen? Contacteer onze experts.

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.


  Wij respecteren je privacy en gebruiken de ingebrachte informatie enkel om op jouw aanvraag te antwoorden.

  Of bel ons!

  We bespreken je project graag persoonlijk of via een videogesprek. Vraag een gratis consult aan bij een van onze IT- of telecomexperts om elkaar beter te leren kennen en jouw specifieke situatie te bespreken.