Snelle updates

De explosies bij de Nord Stream 1 en 2 gaspijpleidingen in 2022 hebben de kwetsbaarheid van onze onderzeese infrastructuur pijnlijk duidelijk gemaakt. Naast de pijpleidingen die essentieel zijn voor energievoorziening, wordt ook de digitale infrastructuur steeds vaker als een potentieel doelwit van sabotage gezien. Experts waarschuwen dat de digitale infrastructuur, zoals onderzeese datakabels, een kritiek en kwetsbaar onderdeel vormen van onze moderne samenleving. Read more

NIS2, het is na GDPR en NIS(1) de volgende term waarmee organisaties om de oren worden geslagen. Het is onze bedoeling om met een realistische blik een licht te schijnen op deze nieuwe richtlijn, in hoeverre deze van toepassing is op onze gemiddelde KMO-klant en hoe we daarbij kunnen helpen. Read more

De feestperiode brengt vaak vreugde met zich mee bij het uitpakken van cadeautjes, en een extra leuk voorbeeld kan een blinkende nieuwe smartphone zijn. Maar voordat je afscheid neemt van je vertrouwde oude telefoon, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je vlot kan verderwerken, vooral als het gaat over je Multi-Factor Authenticatie (MFA) profielen. Read more

We beginnen met de conclusie van dit artikel omdat we er niet genoeg de nadruk op kunnen leggen. Maar we willen natuurlijk dat je geïnteresseerd blijft en verder leest. Daarom verklappen we al dat we je ook nog een duidelijk overzicht gaan bieden van de verschillende vormen van social engineering, in begrijpbare taal. We lichten ook toe hoe je de risico’s voor je bedrijf zoveel mogelijk kan beperken. Read more

Windows 11 – update november

Windows 11 update november
IT & telecom nieuws

Windows 11 – update november

We krijgen regelmatig de vraag of het al aangeraden is om de upgrade naar Windows 11 uit te voeren. Ons advies, op dit moment, lees je in dit artikel.

Belangrijkste wijzigingen

Met een nieuwe versie komen natuurlijk enkele nieuwigheden. Windows 10 dateert namelijk al van 2012 en de technologie heeft niet stilgestaan. Onze zaakvoerder Kurt lijst ook enkele van de meest opvallende wijzigingen voor je op.

Een eerste en belangrijkste ‘wijziging’ is niet direct zichtbaar. Windows 11 heeft strengere hardware-eisen dan zijn voorgangers. Zo moeten bijvoorbeeld je processor en BIOS minstens van een bepaalde generatie zijn. Vooral voor toestellen van ouder dan 5 jaar kan dit ervoor zorgen dat een upgrade niet mogelijk is.

Een leuke verbetering is de ‘opgekuiste’ taakbalk, die nu gecentreerd staat op je scherm.

Windows 11 central task bar

Het vroegere, eerder rommelige, tegeloverzicht heeft plaats gemaakt voor nuttige zaken zoals een overzicht van je recent geopende bestanden, een lijst van applicaties voor snelle toegang en een balk voor zoekopdrachten op je toestel, maar ook online.

Windows 11 biedt ook een beter management van je… ‘Windows’.

Windows 11 window management

Met de verbeterde functies Snap Layout en Snap Group kun je eenvoudig vensters beheren en vergroten/verkleinen, en apps die je tegelijkertijd moet gebruiken gegroepeerd houden. Beweeg je muis over de maximaliseren-knop om de lay-outopties te zien, variërend van een lay-out naast elkaar tot een raster met vier apps.

Het nieuwe besturingssysteem zit ook vol esthetische verbeteringen en er is gewerkt aan duidelijkere toegankelijkheidsopties.

Windows 11 accessibility

Er worden – net zoals bij Apple – veel functionaliteiten overgenomen van smartphones. Het wijzigen van basisinstellingen is zo gemakkelijker en toegankelijker. Eén klik of tik in de hoek van je taakbalk opent een configuratiescherm waarmee je instellingen zoals helderheid en volume, connectiviteit en meer kan wijzigen. Windows-apps hebben nu ook meer esthetisch aangenamere gebogen hoeken. Er zijn nieuwe geluiden en audio-aanwijzingen beschikbaar voor blinde gebruikers, en er werden ook thema’s toegevoegd die de ogen minder belasten. Handig als je last hebt van lichtgevoeligheid of om je lange werkdagen beter door te komen.

Uiteraard is er nog veel meer nieuws te ontdekken, zoals bvb. compatibliteit om (bepaalde) Android apps te draaien, maar dit is niet de hoofdbedoeling van dit artikel.

Het advies van K-Force

Van Windows 10 naar Windows 11

De licentie mag dan wel gratis zijn, toch raden wij op dit moment af om deze te installeren binnen productie- en professionele omgevingen. Hoewel deze versie al heel stabiel lijkt te werken, is het goed mogelijk dat er nog ‘kinderziektes’ opduiken. Bovendien is de kans hierop iets groter in combinatie met (specifiekere) bedrijfssoftware die misschien nog niet zo uitgebreid werd getest. Dat kan je natuurlijk missen. Bovendien neemt het upgraden en het eventueel moeten terugkeren naar de vorige versie aardig wat van je tijd in beslag: je bent al vlug enkele uren bezig.

Van Windows 7 naar Windows 11

Deze upgrade is in principe betalend, en raden we nog sterker af. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat je hardware in dit geval meestal vrij oud is, en je bijvoorbeeld een te oud BIOS kan hebben, waardoor upgraden zelfs niet mogelijk is. Je koopt dan best een nieuw toestel aan.

Een nieuw toestel

Omwille van de bovenstaande redenen, en omdat ons cliënteel bestaat uit KMO’s en zelfstandigen, leveren wij tot op heden nieuwe toestellen nog steeds af met Windows 10. Wil je toch een nieuw toestel met Windows 11, dan kan dit uiteraard op aanvraag.

Stel ons je vragen

Zit je nog met vragen na het lezen van dit artikel? Wil je tóch upgraden en wil je weten wat dit kost? We bekijken graag de mogelijkheden, zoals compatibiliteit met je huidige systeem en software. Vul onderstaand formulier in en één van onze experts zal je contacteren met meer gedetailleerde informatie.

Hoe kunnen we helpen? Contacteer onze experts.

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.


    Wij respecteren je privacy en gebruiken de ingebrachte informatie enkel om op jouw aanvraag te antwoorden.

    Of bel ons!

    We bespreken je project graag persoonlijk of via een videogesprek. Vraag een gratis consult aan bij een van onze IT- of telecomexperts om elkaar beter te leren kennen en jouw specifieke situatie te bespreken.

    Bekijk de demonstratievideo

    Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.