Blog

Snelle updates

Het runnen van een KMO brengt heel wat uitdagingen met zich mee, en het beheren van je inbox is daar misschien één van. Als zaakvoerder of medewerker hou je vaak meerdere balletjes in de lucht. Gelukkig bestaat er een handig trucje om de constante stroom aan e-mails wat minder overweldigend te maken: “plus addressing”. In dit artikel leer je hoe je met deze eenvoudige maar slimme functie je inbox weer een beetje meer onder controle krijgt. Read more

Het is tijd om je toetsenbord in te ruilen voor de knusse warmte van warme chocolademelk en wachtmuziek voor vrolijke kerstmuziek. Maar voordat je je laptop dichtklapt, sleeën we samen door deze checklist boordevol dingen die je misschien bent vergeten! ☕🎅🎄✨ Read more

Tijd voor een welverdiende vakantie! Er wordt nu meer gekozen voor een langere reis ter compensatie van de afgelopen jaren waarbij reizen moeilijker lag, dus daarom willen we zeker nog even jullie aandacht vestigen op enkele zaken vóór je naar je vakantiebestemming vertrekt. Read more

5 redenen om vanaf vandaag Microsoft Teams te gebruiken

5 reasons to use Microsoft Teams
Oplossingen

5 redenen om vanaf vandaag Microsoft Teams te gebruiken

Samenwerking en teamwork zijn de onderscheidende kenmerken voor moderne organisaties.

Sinds de lancering is Microsoft Teams de snelst groeiende app in de geschiedenis van Microsoft geworden met meer dan 330.000 bedrijven wereldwijd die ervan gebruikmaken.

Als je bij een van deze bedrijven werkt, ontdek je waarschijnlijk elke dag nieuwe manieren om de app te gebruiken. Maar als dat niet zo is, zijn hier 5 redenen om vandaag nog Teams te gaan gebruiken.

1. Het is meer dan alleen chatten

Je kunt het chatvenster in Teams gebruiken om snel met je collega’s te praten. Maar je kunt er nog zoveel meer mee.

Microsoft Teams groups screenshot

Wil je een bestand delen? Voeg deze gewoon toe in de chat. Daarna kun je met je collega bellen of een videogesprek voegen om het bestand rechtstreeks vanuit het venster te bespreken. Je kunt ook een vergadering plannen zonder het chatvenster te verlaten. Door de integratie van de chatfunctie met andere Microsoft-producten zoals OneNote en Office hoef je gedurende het hele gesprek niet meer tussen apps te schakelen. Je vindt alles in het chatvenster.

2. Voor, tijdens en na in vergaderingen

Het kan lastig zijn om vergaderingen voor te bereiden. De agenda staat in één e-mail, overeengekomen acties in een andere. En waar is dat ding gebleven dat je moest bekijken vóór de vergadering?

Met Vergaderingen in Teams wordt dit alles veel eenvoudiger. Zodra je de vergadering hebt gemaakt, kun je met de deelnemers over de agenda chatten, de bestanden delen die ze moeten bekijken en de vergadernotities en taken bijhouden. Je kunt zelfs controleren wie de onbekende mensen zijn die zijn uitgenodigd.

Na de vergadering is de opname van het gesprek direct beschikbaar op hetzelfde tabblad, dus als je de vergadering gemist hebt, hoef je niet naar de opname te zoeken. Alles staat er, met de vergadernotities en overeengekomen acties.

3. Minder e-mails

Je wordt niet meer overspoeld door e-mails. Aangezien gesprekken nu op een structurele manier in Teams worden gehouden, hoef je niet meer alle reacties op e-mails door te spitten, die vaak zijn verzonden met Allen beantwoorden.

En als iemand je een bestand wil sturen of je een korte vraag wil stellen? Daar heb je chat voor!

4. Verbeterde communicatie en samenwerking

Dankzij de nauwe integratie met Office 365 hoef je niet tussen apps te schakelen wanneer je aan een document wilt samenwerken. Je kunt het Word-, Excel– of PowerPoint-document in Teams maken, dit direct delen met je collega’s en daarna meteen hieraan samenwerken.

Er worden geen verschillende versies meer verzonden via e-mail, dus is er geen verwarring meer over versies. Je kunt opmerkingen en taken toevoegen en met je collega’s chatten om het document meteen te bespreken.

5. Blijf overal en altijd op de hoogte

Wanneer we onderweg zijn, moeten we overal van op de hoogte blijven, bereikbaar zijn en toegang hebben tot alle resources. Met de mobiele app van Teams heb je direct toegang tot al je apps en documenten. Je kunt eenvoudig reageren op chats en gesprekken, met één klik deelnemen aan vergaderingen en blijven samenwerken. Dus zelfs onderweg blijf je volledig op de hoogte.

Bonus: integratie met je telefonie

Met Microsoft Teams wordt ook het beheer van de bedrijfstelefonie efficiënter, en dit alles binnen één applicatie.
Is de overstap naar telefonie via Microsoft Teams iets voor uw organisatie? En wanneer maak je zo’n overstap? Traditionele (digitale) telefooncentrales vergen frequent onderhoud en daarom vaak ook frequente investeringen. Dit kan een goed moment zijn om over te stappen naar Microsoft Teams. Een investering staat dan misschien al voor de deur en dan is een investering in een platform dat altijd up-to-date blijft (en dus toekomstige investeringen vermindert) een logische keuze. Goede begeleiding is belangrijk bij de overstap naar een nieuwe manier van communiceren. Communicatie is immers de kern van ieder bedrijfsproces. Medewerkers moeten dan ook centraal staan in deze verandering. Dit verhoogt tevredenheid en betrokkenheid. Laat je daarom vooraf goed informeren.

Gratis e-book: Baanbrekende tools voor teamwork

Lees 4 tips voor beter teamwork en haal het beste uit je team. Vul het formulier onderaan deze pagina in en ontvang dit e-book.

Ons team van accountmanagers staat klaar om je te helpen

Christian K-Force Computer Solutions

Christian

Jordan K-Force Computer Solutions

Jordan

Jurgen K-Force Computer Solutions

Jurgen

Didier K-Force Computer Solutions

Didier

Jean-Marc K-Force Computer Solutions

Jean-Marc

Kaj K-Force Computer Solutions

Kaj

Kurt Everaerts K-Force Computer Solutions

Kurt

Hoe kunnen we helpen? Contacteer onze experts.

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.


    Wij respecteren je privacy en gebruiken de ingebrachte informatie enkel om op jouw aanvraag te antwoorden.

    Of bel ons!

    We bespreken je project graag persoonlijk of via een videogesprek. Vraag een gratis consult aan bij een van onze IT- of telecomexperts om elkaar beter te leren kennen en jouw specifieke situatie te bespreken.