Blog

Snelle updates

Tijd voor een welverdiende vakantie! Er wordt nu meer gekozen voor een langere reis ter compensatie van de afgelopen jaren waarbij reizen moeilijker lag, dus daarom willen we zeker nog even jullie aandacht vestigen op enkele zaken vóór je naar je vakantiebestemming vertrekt. Read more

Er circuleren tal van voorbeelden van zeer goed nagemaakte, malafide e-mails en loginpagina’s die moeilijk te onderscheiden zijn van de legitieme versie. Met een zekere regelmaat krijgen we te maken met gevallen waarbij medewerkers hun logingegevens zo gestolen worden. Read more

Einde ondersteuning voor OneDrive desktopapplicatie op Windows 7, 8 en 8.1

OneDrive EOL
Oplossingen

Einde ondersteuning voor OneDrive desktopapplicatie op Windows 7, 8 en 8.1

Microsoft heeft een reeks data gecommuniceerd rond het einde van ondersteuning én werking van OneDrive op enkele oudere besturingssystemen.

Persoonlijke (gratis) licenties

Vanaf 1 januari 2022 komen er geen updates meer uit voor de gratis OneDrive desktopapplicatie op toestellen met Windows 7, 8 en 8.1 Personal (Home). De synchronisatie van persoonlijke OneDrive desktopapplicaties op deze besturingssystemen zal vanaf 1 maart 2022 niet meer werken. Vanaf deze datum moeten je bestanden dus rechtstreeks worden geüpload en bekeken op OneDrive voor web. Deze onlineversie blijft uiteraard werken, maar wordt door sommige gebruikers als minder praktisch ervaren.

Om OneDrive te kunnen blijven gebruiken op deze besturingssystemen, raden we aan om over te schakelen op een professionele licentie. Bovendien geniet je hierbij van veel meer opslag en een hoger veiligheidsniveau.

Professionele licenties

Als je de OneDrive desktopapplicatie voor bedrijven gebruikt, wordt de ondersteuning hiervoor vanaf 1 januari 2022 afgestemd op de ondersteuningslevenscyclus van Windows. Concreet wil dit dus zeggen dat wanneer de ondersteuning voor jouw versie van Windows afloopt, automatisch de ondersteuning voor je OneDrive desktopapplicatie afloopt.

Op dit moment krijgen Windows 7 en Windows 8.1 verlengde ondersteuning tot 10 januari 2023. De ondersteuning voor Windows 8 is al op 12 januari 2016 beëindigd. De ondersteuning op Windows 7 en 8.1 van de professionele OneDrive desktopversie, loopt dus nog tot 10 januari 2023.

Werken met een niet-ondersteund besturingssysteem of applicatie wordt ten sterkste afgeraden, aangezien er geen (veiligheids)updates meer worden uitgebracht en je dus kwetsbaar bent voor alle risico’s nadat de ondersteuning is afgelopen.

Advies nodig?

Werk je nog met een ouder systeem of applicatie? Onze technici kijken met plezier na of het mogelijk is om te upgraden naar een nieuwere versie.

Hoe kunnen we helpen? Contacteer onze experts.

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.


    Wij respecteren je privacy en gebruiken de ingebrachte informatie enkel om op jouw aanvraag te antwoorden.

    Of bel ons!

    We bespreken je project graag persoonlijk of via een videogesprek. Vraag een gratis consult aan bij een van onze IT- of telecomexperts om elkaar beter te leren kennen en jouw specifieke situatie te bespreken.