Blog

Snelle updates

Deze visuals fleuren sinds kort onze parking op en we stellen hiermee 3 van onze belangrijkste sterktes voorop. Met onze expertise in security, modern workplace (volledige en hybride cloudoplossingen) en telecom / connectiviteit staan we ook klaar om jullie in 2023 te ondersteunen! We danken onze partners voor deze extra visibiliteit. Read more

Alle collega’s hebben hun schoentje gezet, en ontdekten tot groot jolijt dat de Sint hen niet vergeten is! Iedereen kreeg een persoonlijke mok ☕ met zijn of haar naam erop, en uiteraard heel wat zoetigheden! Read more

Nog steeds honderden bedrijven kwetsbaar voor veiligheidslekken in Exchange on premise

local-exchange-server-vulerable
Snelle updates

Nog steeds honderden bedrijven kwetsbaar voor veiligheidslekken in Exchange on premise

Honderden Belgische bedrijven lopen een veiligheidsrisico doordat ze hun software van Microsoft Exchange niet voldoende hebben geüpdatet. Ze zijn vatbaar voor hackers, die hun bedrijfssysteem kunnen platleggen en losgeld kunnen vragen. Ook het Centrum Van Cybersecurity (CCB) bevestigt de nieuwe kwetsbaarheid en is begonnen met de betrokkenen te contacteren.

Men maakt actief gebruik van kwetsbaarheden in lokale Microsoft Exchange servers, waardoor duizenden organisaties, en vooral KMO’s, wereldwijd doelwit zijn. Voor alle duidelijkheid: onze klanten met Microsoft 365 zijn hierdoor – opnieuw – niet geïmpacteerd. In het afgelopen jaar alleen al zijn er tal van dergelijke voorbeelden te noemen. Wij blijven daarom dan ook elk bedrijf adviseren om zo snel mogelijk af te stappen van lokale (mail) servers.

⚠️ Indien je nog beschikt over zo’n verouderde on-premise Microsoft Exchange mailserver, dan is de kans dus zeer groot dat je veiligheidsupdates moet doorvoeren om je bedrijfsinformatie veilig te stellen.
✔️ Hulp nodig? Wij kunnen helpen, en dit probleem zelfs permanent van de baan helpen met het up-to-date alternatief Microsoft 365. Contacteer onze experts voor al je vragen, en we bekijken wat we voor je kunnen doen.