Blog

Snelle updates

De feestperiode brengt vaak vreugde met zich mee bij het uitpakken van cadeautjes, en een extra leuk voorbeeld kan een blinkende nieuwe smartphone zijn. Maar voordat je afscheid neemt van je vertrouwde oude telefoon, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je vlot kan verderwerken, vooral als het gaat over je Multi-Factor Authenticatie (MFA) profielen. Read more

We beginnen met de conclusie van dit artikel omdat we er niet genoeg de nadruk op kunnen leggen. Maar we willen natuurlijk dat je geïnteresseerd blijft en verder leest. Daarom verklappen we al dat we je ook nog een duidelijk overzicht gaan bieden van de verschillende vormen van social engineering, in begrijpbare taal. We lichten ook toe hoe je de risico’s voor je bedrijf zoveel mogelijk kan beperken. Read more

Digitalisering is een breed concept voor een KMO, maar een aantal onderdelen zijn hierbij steeds van tel. Met Christophe Kourtis, business partner lead manager bij Proximus, overlopen we de belangrijkste bouwstenen voor digitalisering bij KMO’s. En komen we erachter waarom een geschikte partner bij dit alles cruciaal is. Read more

Time to say goodbye: Microsoft stopt met Internet Explorer

Internet Explorer 11 End of life
IT & telecom nieuws

Time to say goodbye: Microsoft stopt met Internet Explorer

Internet Explorer gaat volgend jaar op pensioen. Microsoft stopt op 15 juni 2022 met de browser die we al sinds 1995 kennen. De uitfasering is al in gang gezet in 2015 met de komst van de nieuwe Microsoft browser Edge. Wat is de impact voor jou? We leggen het hier graag uit.

Wat gebeurt er?

Al op 17 augustus 2021 zal de ondersteuning van Microsoft 365 en andere apps worden stopgezet om vervolgens tegen 15 mei 2022 de ondersteuning volledig stop te zetten. Microsoft wil hiermee de weg vrijmaken voor Edge, die sneller, veiliger en stabieler is dan Internet Explorer.

IE11 retirement timeline

Op dit moment is het gebruik van de oude browser al niet meer aangeraden. Vanaf volgend jaar wordt het verdere gebruik dus nog onveiliger. Je vervangt Internet Explorer best nu door een up-to-date browser zoals bijvoorbeeld Edge of Chrome. Voor bedrijven die gebruik maken van bepaalde specifieke functionaliteiten, blijft er wel nog een “legacy mode” beschikbaar, en dit tot minstens 2029.

Surf je via onze cloud?

Dan is er geen probleem. Doordat we constant onze omgevingen up-to-date houden, hoef je je geen zorgen te maken over dit soort updates. Ons technisch team werkt in stilte aan de continue optimalisatie en beveiliging van jouw omgeving.

Surf je niet via de cloud en heb je hulp nodig?

Uiteraard kan je op ons rekenen. Onze engineers staan voor je klaar.
Stel hen eenvoudig en snel al je vragen.

Een veilige IT-omgeving binnen je bedrijf is al lang geen overbodige luxe meer. Met het massale telewerk is ook de beveiliging van je remote medewerkers van groot belang. Ons team van security experts voert een security audit uit zodat we weten waar de verbeteringspunten in je beveiliging zich bevinden.

Door te werken met onze volledige cloudomgeving behoren dit soort zorgen tot het verleden. We analyseren gratis of werken in de cloud voor jouw bedrijf tot de mogelijkheden behoort.

Gebruik je toepassingen die enkel werken in Internet Explorer 11?

Ga zeker na of er binnen je bedrijf toepassingen worden gebruikt die enkel werken met Internet Explorer 11. Is dit het geval, neem dan zeker contact op met de leverancier van deze toepassing zodat deze kan voorzien in een oplossing.

 

Voor meer details kan je terecht op de website van Microsoft, waar de officiële aankondiging is terug te vinden.

Ons team van accountmanagers staat klaar om je te helpen

Christian K-Force Computer Solutions

Christian

Jordan K-Force Computer Solutions

Jordan

Jurgen K-Force Computer Solutions

Jurgen

Didier K-Force Computer Solutions

Didier

Jean-Marc K-Force Computer Solutions

Jean-Marc

Kaj K-Force Computer Solutions

Kaj

Kurt Everaerts K-Force Computer Solutions

Kurt

Hoe kunnen we helpen? Contacteer onze experts.

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.


    Wij respecteren je privacy en gebruiken de ingebrachte informatie enkel om op jouw aanvraag te antwoorden.

    Of bel ons!

    We bespreken je project graag persoonlijk of via een videogesprek. Vraag een gratis consult aan bij een van onze IT- of telecomexperts om elkaar beter te leren kennen en jouw specifieke situatie te bespreken.