Blog

Snelle updates

De explosies bij de Nord Stream 1 en 2 gaspijpleidingen in 2022 hebben de kwetsbaarheid van onze onderzeese infrastructuur pijnlijk duidelijk gemaakt. Naast de pijpleidingen die essentieel zijn voor energievoorziening, wordt ook de digitale infrastructuur steeds vaker als een potentieel doelwit van sabotage gezien. Experts waarschuwen dat de digitale infrastructuur, zoals onderzeese datakabels, een kritiek en kwetsbaar onderdeel vormen van onze moderne samenleving. Read more

NIS2, het is na GDPR en NIS(1) de volgende term waarmee organisaties om de oren worden geslagen. Het is onze bedoeling om met een realistische blik een licht te schijnen op deze nieuwe richtlijn, in hoeverre deze van toepassing is op onze gemiddelde KMO-klant en hoe we daarbij kunnen helpen. Read more

De feestperiode brengt vaak vreugde met zich mee bij het uitpakken van cadeautjes, en een extra leuk voorbeeld kan een blinkende nieuwe smartphone zijn. Maar voordat je afscheid neemt van je vertrouwde oude telefoon, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je vlot kan verderwerken, vooral als het gaat over je Multi-Factor Authenticatie (MFA) profielen. Read more

We beginnen met de conclusie van dit artikel omdat we er niet genoeg de nadruk op kunnen leggen. Maar we willen natuurlijk dat je geïnteresseerd blijft en verder leest. Daarom verklappen we al dat we je ook nog een duidelijk overzicht gaan bieden van de verschillende vormen van social engineering, in begrijpbare taal. We lichten ook toe hoe je de risico’s voor je bedrijf zoveel mogelijk kan beperken. Read more

Wat is Microsoft Viva Insights?

Microsoft Viva Insights
IT & telecom nieuws

Wat is Microsoft Viva Insights?

Wellicht heb je ook al de nieuwe icoontjes of e-mails van ‘Viva Insights’ zien verschijnen in je Outlook. Vraag je je af waarvoor deze dienen? We proberen het kort uit te leggen.

Microsoft Viva

Viva Insights maakt deel uit van Microsoft Viva, dat uit 4 modules bestaat: Connections, Learning, Topics en dus ook Insights. Met deze modules wil Microsoft een soort gecentraliseerd platform aanbieden om ‘met de werkvloer verbonden te blijven’. Viva wil zich positioneren als de centrale plek voor communicatie, kennis, leermiddelen en inzichten van een bedrijf.

Dit alles is vrij nieuw en nog in volle ontwikkeling en uitbreiding. Enige voorzichtigheid is dus geboden als je gaat beslissen om hier al volwaardige processen rond te implementeren.

Viva Insights

viva-dashboard

Insights geeft medewerkers, managers en leiders gepersonaliseerde actiemogelijkheden om hun welzijn te verbeteren. Op individueel niveau helpt Viva medewerkers om verbonden te blijven met elkaar, voor het tijdig en gemakkelijk inplannen van pauzes, maar ook voor focustijd. Vooral dit laatste is een hot topic, en ook Microsoft springt nu op deze trein. Wanneer je via deze weg focustijd instelt, dan past dit ook automatisch jouw status aan, waardoor je – in principe – niet wordt gestoord. Verder krijg je ook een lijst te zien van zaken waarvoor je nog iets moet doen en kan je aangeven hoe je je voelt.

Managers krijgen aanbevelingen om het welzijn van hun teams in de gaten te houden en bedrijfsleiders kunnen de data gebruiken om inzichten te krijgen in werkpatronen en trends.

Onderstaand filmpje zal zeker één en ander verduidelijken.

Gebaseerd op artificiële intelligentie

Al deze functionaliteiten baseren zich op AI (Artificial Intelligence) die de activiteit van de Microsoft 365 gebruikers gaat monitoren. Hierdoor krijg je echter vaak vreemde zaken of suggesties te zien, die niet altijd stroken met de realiteit. Verder kunnen we ons voorstellen dat er personen zijn die liever niet hebben dat hun werkdagen ‘gemonitord’ worden, of het soort suggesties en vragen die vaak getoond worden als storend kunnen ervaren.

In dat geval kan je – onder meer – via de Insights homepage naar het instellingen-wieltje rechtsboven gaan en kiezen welke functies je wil aanzetten en welke niet.

viva-outlook

Ons team van accountmanagers staat klaar om je te helpen

Christian K-Force Computer Solutions

Christian

Jordan K-Force Computer Solutions

Jordan

Jurgen K-Force Computer Solutions

Jurgen

Didier K-Force Computer Solutions

Didier

Jean-Marc K-Force Computer Solutions

Jean-Marc

Kaj K-Force Computer Solutions

Kaj

Kurt Everaerts K-Force Computer Solutions

Kurt

Hoe kunnen we helpen? Contacteer onze experts.

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.


    Wij respecteren je privacy en gebruiken de ingebrachte informatie enkel om op jouw aanvraag te antwoorden.

    Of bel ons!

    We bespreken je project graag persoonlijk of via een videogesprek. Vraag een gratis consult aan bij een van onze IT- of telecomexperts om elkaar beter te leren kennen en jouw specifieke situatie te bespreken.