Blog

Snelle updates

Er wordt wel eens gezegd dat de vakantie de mooiste tijd van het jaar is. Om er helemaal zorgeloos van te kunnen genieten, willen we zeker nog even jullie aandacht vestigen op enkele zaken voordat je naar je vakantiebestemming vertrekt. Read more

Het runnen van een KMO brengt heel wat uitdagingen met zich mee, en het beheren van je inbox is daar misschien één van. Als zaakvoerder of medewerker hou je vaak meerdere balletjes in de lucht. Gelukkig bestaat er een handig trucje om de constante stroom aan e-mails wat minder overweldigend te maken: “plus addressing”. In dit artikel leer je hoe je met deze eenvoudige maar slimme functie je inbox weer een beetje meer onder controle krijgt. Read more

Het is tijd om je toetsenbord in te ruilen voor de knusse warmte van warme chocolademelk en wachtmuziek voor vrolijke kerstmuziek. Maar voordat je je laptop dichtklapt, sleeën we samen door deze checklist boordevol dingen die je misschien bent vergeten! ☕🎅🎄✨ Read more

6 tips om te vergaderen met Microsoft Teams

Microsoft Teams call via browser
Oplossingen

6 tips om te vergaderen met Microsoft Teams

Microsoft Teams is een perfecte oplossing om te communiceren en te vergaderen met iedereen binnen of buiten je organisatie, zelfs als ze geen Teams-gebruiker zijn. Hier volgen enkele tips om productiever te vergaderen met met personen binnen en buiten je organisatie.

1. Nodig eender wie uit via e-mail

Wil je een meeting met iemand van buiten je organisatie? Met Anonymous Join kan je een Teams-vergadering plannen met iedereen met een geldig e-mailadres, zelfs als deze persoon zich niet in je organisatie bevindt. Je kan elk geldig e-mailadres uitnodigen voor een vergadering tijdens het plannen vanuit Teams of vanuit Outlook en zij zullen de uitnodiging voor de vergadering in hun e-mail ontvangen met informatie over hoe ze aan de vergadering kunnen deelnemen. Je gast kan op de link klikken, naam invoeren en deelnemen aan de vergadering. Dit kan gewoon met een browser, zonder een applicatie te installeren. Als je gast extra functionaliteit wenst, zoals schermdeling, kunnen hij ook de desktopclient installeren en anoniem deelnemen.

Anonymously join a Teams meeting through a browser

2. Laat deelnemers toe vanuit de lobby

Heb je graag wat tijd om alles voor te bereiden? Standaard komen alle deelnemers van buiten je organisatie terecht in een virtuele lobby, waarna ze moeten worden toegelaten om deel te nemen aan de vergadering. Dit wordt gedaan om de privacy van vergaderingen te verbeteren, maar het geeft je ook de tijd om ervoor te zorgen dat je klaar bent voor bvb. een belangrijke vergadering met een klant.

Microsoft Teams virtual lobby

3. Mute de luidruchtige deelnemers

Als er veel achtergrondgeluid komt van bepaalde deelnemers, kan je die persoon muten (“dempen”), of iedereen muten, vanuit het menu. Wie gemute is, krijgt hier een melding van. Deelnemers kunnen zichzelf unmuten als ze wel gehoord willen worden. Als je alle andere deelnemers aan een vergadering wil dempen, selecteer je eenvoudig ‘Mute all’. Iedereen krijgt een melding en kan zichzelf unmuten als dat nodig is.

Microsoft Teams mute options

4. Neem deel aan een vergadering of start een telefoongesprek zonder plug-in

Wie heeft er nog tijd voor downloads? Je kan gebruik maken van een plug-in-loze ervaring in een webbrowser! Je kan vanuit Edge of Chrome eenvoudig via teams.microsoft.com deelnemen aan een Teams-vergadering of vanuit Edge een één-op-één-gesprek starten. Je kan deelnemen aan een vergadering of bellen, zelfs als je geen toegang hebt tot de Teams-app via desktop of mobiel toestel.

Anonymously join a Teams meeting through a browser

5. Deel alleen de essentie

Wil je niet dat iedereen je e-mail leest wanneer je je bureaublad deelt? Met ‘App delen’ kun je ervoor kiezen om een specifiek venster te delen in plaats van je hele scherm. Zo ben je zeker dat je desktop of meldingen niet worden gedeeld wanneer je iets in de vergadering deelt.

Microsoft Teams application sharing

6. Laat anderen aan het stuur zitten

Als iemand zijn scherm deelt, kan je een controleverzoek sturen of hij kan jou zelf de controle over zijn scherm geven.

Microsoft Teams Share control

Oneindige mogelijkheden

Er valt nog veel meer te leren over Microsoft Teams. We implementeren Teams en organiseren opleidingen (basis en gevorderd) op wekelijkse basis.

Ons team van accountmanagers staat klaar om je te helpen

Christian K-Force Computer Solutions

Christian

Jordan K-Force Computer Solutions

Jordan

Jurgen K-Force Computer Solutions

Jurgen

Didier K-Force Computer Solutions

Didier

Jean-Marc K-Force Computer Solutions

Jean-Marc

Kaj K-Force Computer Solutions

Kaj

Kurt Everaerts K-Force Computer Solutions

Kurt

Hoe kunnen we helpen? Contacteer onze experts.

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.


    Wij respecteren je privacy en gebruiken de ingebrachte informatie enkel om op jouw aanvraag te antwoorden.

    Of bel ons!

    We bespreken je project graag persoonlijk of via een videogesprek. Vraag een gratis consult aan bij een van onze IT- of telecomexperts om elkaar beter te leren kennen en jouw specifieke situatie te bespreken.