Blog

Snelle updates

Het is tijd om je toetsenbord in te ruilen voor de knusse warmte van warme chocolademelk en wachtmuziek voor vrolijke kerstmuziek. Maar voordat je je laptop dichtklapt, sleeën we samen door deze checklist boordevol dingen die je misschien bent vergeten! ☕🎅🎄✨ Read more

Al meer dan 20 jaar is K-Force jouw partner in cloud-, ICT- en telefonie oplossingen. Onder meer door het vertrouwen van onze klanten en leveranciers zijn we uitgegroeid tot een referentie in België. We willen jullie hier nogmaals oprecht voor bedanken. We zijn dan ook enorm trots om het finaal akkoord m.b.t. de acquisitie van K-Force door ClearMedia aan te kondigen. Read more

Interne server of toch de cloud? Bij Bang & Olufsen Spelier hebben ze even getwijfeld, maar ze hebben nog geen moment spijt gehad van hun keuze voor de cloud. Met Modern Workplace hebben zij de flexibiliteit waarnaar ze altijd op zoek waren. Zaakvoerder Bart Spelier en Sales Consultant Sven Wittebols leggen uit. Read more

Naast de oprichting van een afdeling specifiek gericht op het notariaat, nemen we ook een belangrijke stap met onze technische dienst. We zijn verheugd om onze nieuwe collega Shaun te verwelkomen. Read more

Van een militaire carrière naar K-Force: maak kennis met Didier

Maak kennis met Didier
K-Force nieuws

Van een militaire carrière naar K-Force: maak kennis met Didier

We zijn fier op de oprichting van een nieuwe afdeling, specifiek gericht op het ondersteunen van notariaten met ICT en telecom, te kunnen aankondigen. Ook deze sector zet meer dan ooit in op digitalisering, en het gebruik van nieuwe technologieën levert potentieel enorme efficiëntievoordelen op. Het is een specifieke sector met specifieke noden, waar bijvoorbeeld de veiligheid van persoonsgegevens van het allergrootste belang is. Daarom vinden we het opportuun om hen de specifieke ondersteuning te bieden die ze nodig hebben. Hiertoe trokken we twee nieuwe collega’s aan die met een enorme rugzak aan praktijkkennis ons team komen versterken. Met Jurgen en Didier verwelkomen we twee fantastische collega’s die hun focus quasi uitsluitend op de notariaten kunnen richten. Didier legt eveneens de focus op ambassades, waar het eveneens heel belangrijk is om kwalitatieve oplossingen op te leveren.

Didier had initieel een heel andere, maar heel interessante, professionele achtergrond. Aan de hand van zijn interview ontdek je hoe hij in de wereld van IT is terecht gekomen.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Ik begon mijn beroepsleven als officier bij de Belgische marine. Tijdens mijn loopbaan heb ik de opportuniteit gehad om aan boord van een fregat van de Belgische marine te varen. Ik heb nadien de gelegenheid gehad om verschillende functies te bekleden, voornamelijk op logistiek gebied. Ik was ook Project Officer tijdens de functionele analyse van het ILIAS ERP, dat nog steeds gebruikt wordt binnen de Belgische Defensie.

Ik werd toen bevorderd tot hogere officier en leidde de bevoorradingsafdeling van de marinestaf. In deze functie was ik gespecialiseerd in NAVO-logistiek en heb de gelegenheid gehad deel te nemen aan meerdere NAVO-vergaderingen

Ik eindigde mijn militaire carrière als verbindingsofficier en public relations officer bij SHAPE (NATO Operational Command) in Bergen, waar ik de kans kreeg om relaties te ontwikkelen tussen de SHAPE-gemeenschap en de plaatselijke gemeentelijke autoriteiten.

Als verbindingsofficier had ik een website nodig voor de SHAPE-gemeenschap en om naburige steden te informeren over SHAPE’s activiteiten. Zo kwam ik in contact met e-Compass (de groep waartoe Exemplis behoort). De website die ik toen ontwikkelde bestaat nog steeds: https://shape2day.com/.

Gedurende de 10 jaar dat ik voor e-Compass werkte, heb ik deelgenomen aan de implementatie van het RNS/BNN voor de notarissen van Wallonië en Brussel, terwijl ik tegelijkertijd de IT-behoeften van vele ambassades in hand nam in samenwerking met Proximus. Ik onderhoud nog steeds zeer goede contacten met de accountmanagers van Proximus die met de ambassades werken.

Hoe ben je bij K-Force terecht gekomen?

Er is niet zoveel aan uit te leggen: gedurende de RNS/BNN-periode heb ik vaak nauw samengewerkt met Jurgen (ja, onze Jurgen). Jurgen startte dan recent bij K-Force, wat natuurlijk een goede referentie is binnen de IT-sector. Jurgen introduceerde mij recent bij Kurt en er was duidelijk wederzijdse interesse.

Wat houdt je nieuwe job in?

Ik werk voor de afdeling ‘’ICT & telecom notary & SME”. Wanneer ik een klant bezoek, doe ik een 360° review: ik bekijk zowel hun telefonie- als IT-behoeften en waar mogelijk bied ik een opkuis aan van hun huidige infrastructuur. Vooral in ambassades is dit niet altijd evident terwijl de nood aan kwalitatieve oplossingen daar net heel hoog is.

Wat is voor jou belangrijk in je job?

Menselijk contact is erg belangrijk voor mij en ook de belangrijkste reden om na mijn militaire carrière met mensen te blijven werken. Ik zou in een volgend leven opnieuw dezelfde beroepskeuzes maken!

En in je persoonlijk leven?

Familie is zeer belangrijk. Ik woon in Beauvechain, vlakbij Leuven, met mijn vrouw met wie ik al 25 jaar getrouwd ben. Samen hebben we 4 kinderen en ik ben in oktober 2022 voor het eerst grootvader geworden.

Heb je hobby’s?

Ik heb altijd veel aan sport gedaan en doe dit nog steeds. Ik ga vaak wandelen, zwemmen en fitnessen. Ik lees ook graag, vooral als ik iets kan bijleren. Ik ben vooral geïnteresseerd in geschiedenis, maar soms lees ik wel eens een roman.

 

Welkom Didier!

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.