Blog

Snelle updates

De feestperiode brengt vaak vreugde met zich mee bij het uitpakken van cadeautjes, en een extra leuk voorbeeld kan een blinkende nieuwe smartphone zijn. Maar voordat je afscheid neemt van je vertrouwde oude telefoon, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je vlot kan verderwerken, vooral als het gaat over je Multi-Factor Authenticatie (MFA) profielen. Read more

We beginnen met de conclusie van dit artikel omdat we er niet genoeg de nadruk op kunnen leggen. Maar we willen natuurlijk dat je geïnteresseerd blijft en verder leest. Daarom verklappen we al dat we je ook nog een duidelijk overzicht gaan bieden van de verschillende vormen van social engineering, in begrijpbare taal. We lichten ook toe hoe je de risico’s voor je bedrijf zoveel mogelijk kan beperken. Read more

Digitalisering is een breed concept voor een KMO, maar een aantal onderdelen zijn hierbij steeds van tel. Met Christophe Kourtis, business partner lead manager bij Proximus, overlopen we de belangrijkste bouwstenen voor digitalisering bij KMO’s. En komen we erachter waarom een geschikte partner bij dit alles cruciaal is. Read more

Boost samenwerking: nieuwe Microsoft Teams Functies (update juni 2023)

Boost samenwerken met Microsoft Teams
IT & telecom nieuws

Boost samenwerking: nieuwe Microsoft Teams Functies (update juni 2023)

Na heel wat spannende nieuwigheden binnen de “Microsoft Build 2023”, vertragen ze niet in Redmond en stellen ze opnieuw 45 nieuwe functies voor. Wij lichten enkele van de interessantste voor dagelijks gebruik uit in dit overzicht.

Kleine side note: sommige van deze functies zijn op het moment van schrijven enkel beschikbaar in de Preview (bèta) versie van Microsoft Teams. Bovendien wordt er op bedrijfsniveau bepaald of je deze nieuwe features al dan niet kan uitproberen. Zit je met vragen? Contacteer dan zoals steeds zeker onze helpdesk.

Spatial audio (ruimtelijk geluid) in Teams-vergaderingen

Spatial audio zorgt voor een verbeterde audio-ervaring tijdens vergaderingen vanaf 3 personen. Deze nieuwe feature maakt het geluid ruimtelijk waardoor stemmen zich lijken te verspreiden over de virtuele vergaderruimte (in Gallery view). Dit moet ervoor zorgen dat gesprekken natuurlijker klinken, het vergroot het aanwezigheidsgevoel en maakt gesprekken makkelijker te volgen als mensen bv. met elkaar aan het spreken zijn. Momenteel is er nog geen ondersteuning voor draadloze luidsprekers of hoofdtelefoons en werkt deze functie enkel in de galerijweergave.

Er zijn drie manieren om spatial audio in te schakelen:

1) Voordat je aan een vergadering deelneemt. Selecteer een bekabelde (stereo)hoofdtelefoon of je ingebouwde (stereo) luidsprekers voorafgaand aan het deelnemen aan de vergadering. Je vindt deze instelling onder Apparaatinstellingen > Luidspreker en daar kies je voor Ruimtelijk geluid.

Spatial audio in MS Teams

2) Tijdens de vergadering. Selecteer Meer > Instellingen > Apparaatinstellingen, en selecteer vervolgens een bekabelde (stereo)hoofdtelefoon of je ingebouwde (stereo) luidsprekers onder Luidspreker in het venster Apparaatinstellingen en daar kies je voor Ruimtelijk geluid.

Spatial audio in MS Teams

3) Op elk moment. Selecteer Instellingen > Apparaten, en daar kies je voor Ruimtelijk geluid.

Spatial audio in MS Teams

Verbeteringen aan de Together mode (Modus samen)

Together Mode in MS Teams

In de modus samen werden enkele verbeteringen aangebracht. Als deze modus actief is kan je:

 • Naamlabels met statusicoontjes zien, zoals de microfoon, actieve spreker, spotlight of pin.
 • Opgestoken handen en reacties (in de vorm van emoticons) zien.
 • Je eigen video zal niet meer in de gallerij worden weergegeven om te vermijden dat je jezelf twee keer ziet.

Deze zaken maken de modus samen inclusiever en het wordt zo weer iets makkelijker om te begrijpen wat er in de vergadering gebeurt.

Om er gebruik van te maken, ga je naar Weergave > Modus samen tijdens jouw vergadering.

Nog nieuw is dat wie een meeting organiseert of presenteert voortaan deze modus samen kan activeren voor alle deelnemers en zelfs een layout kan kiezen die bij het type meeting past.

View Together mode for everyone on Teams Rooms for Windows

Kleine, handige nieuwe features

Je kent het wel. Je hebt een tijdje je Teams notificaties niet in de gaten kunnen houden en nu zit je met een hoop meldingen over ongelezen berichten in je chat, kanalen en meetings. Goed nieuws, want het is nu mogelijk om alle items in je activiteitenfeed tegelijk te markeren als gelezen. Relax, zeker als die meldingen niet meer relevant zijn. Want moet je echt nog elke notificatie van een week geleden nakijken?

Ga naar je activiteitenfeed, klik op de drie puntjes bovenaan en kies voor “Markeer alles als gelezen”.

Marks all as read in your activity feed

Verder zal je nog de hoogte van chats in het chatoverzicht kunnen verkleinen waardoor er meer chats op je scherm passen. Zo kan je eventueel beter het overzicht bewaren en prioriteren. Maar dat is natuurlijk een persoonlijke voorkeur.

compact chat list

Happy testing!

Hulp, advies of een opleiding (voor je medewerkers) nodig?

K-Force is Microsoft 365 expert en ondersteunt dagelijks KMO’s in deze materie.

Ons team van accountmanagers staat klaar om je te helpen

Christian K-Force Computer Solutions

Christian

Jordan K-Force Computer Solutions

Jordan

Jurgen K-Force Computer Solutions

Jurgen

Didier K-Force Computer Solutions

Didier

Jean-Marc K-Force Computer Solutions

Jean-Marc

Kaj K-Force Computer Solutions

Kaj

Kurt Everaerts K-Force Computer Solutions

Kurt

Hoe kunnen we helpen? Contacteer onze experts.

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.


  Wij respecteren je privacy en gebruiken de ingebrachte informatie enkel om op jouw aanvraag te antwoorden.

  Of bel ons!

  We bespreken je project graag persoonlijk of via een videogesprek. Vraag een gratis consult aan bij een van onze IT- of telecomexperts om elkaar beter te leren kennen en jouw specifieke situatie te bespreken.

  Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.