Blog

Snelle updates

De feestperiode brengt vaak vreugde met zich mee bij het uitpakken van cadeautjes, en een extra leuk voorbeeld kan een blinkende nieuwe smartphone zijn. Maar voordat je afscheid neemt van je vertrouwde oude telefoon, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je vlot kan verderwerken, vooral als het gaat over je Multi-Factor Authenticatie (MFA) profielen. Read more

We beginnen met de conclusie van dit artikel omdat we er niet genoeg de nadruk op kunnen leggen. Maar we willen natuurlijk dat je geïnteresseerd blijft en verder leest. Daarom verklappen we al dat we je ook nog een duidelijk overzicht gaan bieden van de verschillende vormen van social engineering, in begrijpbare taal. We lichten ook toe hoe je de risico’s voor je bedrijf zoveel mogelijk kan beperken. Read more

Digitalisering is een breed concept voor een KMO, maar een aantal onderdelen zijn hierbij steeds van tel. Met Christophe Kourtis, business partner lead manager bij Proximus, overlopen we de belangrijkste bouwstenen voor digitalisering bij KMO’s. En komen we erachter waarom een geschikte partner bij dit alles cruciaal is. Read more

Nieuwe versie van Microsoft Outlook: wat zijn de belangrijkste verschillen?

Nieuwe versie van Microsoft Outlook
IT & telecom nieuws

Nieuwe versie van Microsoft Outlook: wat zijn de belangrijkste verschillen?

Als jouw account in aanmerking komt, kan je ervoor kiezen om met een nieuwe versie van Microsoft Outlook te werken. Maar is dit wel een goed idee?

Microsoft Outlook: van klassieke app naar geïntegreerde webversie

new-ms-outlook

Via de “switch”-knop rechtsboven kan je ervoor kiezen om de nieuwe versie van Outlook uit te proberen. Er wordt dan een tweede versie van Outlook geïnstalleerd, naast jouw bestaande versie. Dit heeft als – niet onbelangrijk – voordeel dat je eenvoudig kan terugkeren als je wil.

Het is namelijk zo dat de twee versies fundamenteel van elkaar verschillen. Wie de gewoonte heeft om met de webversie van Outlook (https://outlook.office.com/mail/) te werken zal hier veel van herkennen. Het is eigenlijk een webapplicatie die gebruik maakt van browsertechnologieën, maar er uit ziet als een apart programma. Dit heeft best wel wat gevolgen, waarvan we kort enkele van de meest tastbare opsommen (op basis van de situatie in mei 2023).

1. Werkt niet (goed) zonder internetverbinding.
Zoals eerder gezegd, lijkt de nieuwste versie van Outlook op een webapplicatie. Dit heeft als gevolg dat als je internetverbinding wegvalt, niet stabiel of snel genoeg is, je niet goed zult kunnen werken met deze nieuwe versie.

2. Ondersteuning voor slechts één Microsoft 365-account.
Nog een belangrijk punt om rekening mee te houden is dat je (op dit moment) slechts één Microsoft 365 account kan koppelen.

3. Moderne en intuïtieve lay-out.
Gelukkig zijn er ook voordelen. Voor een groot deel zijn deze voordelen vergelijkbaar met het gebruik van de webversie. Zo ziet de nieuwe versie er heel wat frisser uit en is deze helemaal aangepast aan de huidige trends op vlak van gebruikerservaring.

4. Koppelen van 3rd party accounts.
Het is nu ook mogelijk om een Google-account te koppelen. Dit kan handig zijn om bv. je privé agenda (naast je werkagenda) weer te geven om zo beter te oordelen over je beschikbaarheden.

5. Slimme (nieuwe) functies.
Nog enkele slimme functies zijn onder meer slimme tekstsuggesties, verzenden ongedaan maken, traceren van zendingen en vluchten in je inbox, het kunnen vastpinnen van mails en tal van andere kleine maar handige verbeteringen.

Hoe kan je terugkeren naar de vorige versie van Microsoft Outlook?

Terugkeren naar de vorige situatie kan gelukkig even eenvoudig als het activeren van de nieuwe versie: klik gewoon opnieuw op de “switch”-knop rechtsboven. Outlook zal nu automatisch de klassieke versie openen.

Hulp of advies nodig?

K-Force is Microsoft 365 expert en ondersteunt dagelijks KMO’s in deze materie.

Ons team van accountmanagers staat klaar om je te helpen

Christian K-Force Computer Solutions

Christian

Jordan K-Force Computer Solutions

Jordan

Jurgen K-Force Computer Solutions

Jurgen

Didier K-Force Computer Solutions

Didier

Jean-Marc K-Force Computer Solutions

Jean-Marc

Kaj K-Force Computer Solutions

Kaj

Kurt Everaerts K-Force Computer Solutions

Kurt

Hoe kunnen we helpen? Contacteer onze experts.

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.


    Wij respecteren je privacy en gebruiken de ingebrachte informatie enkel om op jouw aanvraag te antwoorden.

    Of bel ons!

    We bespreken je project graag persoonlijk of via een videogesprek. Vraag een gratis consult aan bij een van onze IT- of telecomexperts om elkaar beter te leren kennen en jouw specifieke situatie te bespreken.

    Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.