Blog

Snelle updates

De feestperiode brengt vaak vreugde met zich mee bij het uitpakken van cadeautjes, en een extra leuk voorbeeld kan een blinkende nieuwe smartphone zijn. Maar voordat je afscheid neemt van je vertrouwde oude telefoon, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je vlot kan verderwerken, vooral als het gaat over je Multi-Factor Authenticatie (MFA) profielen. Read more

We beginnen met de conclusie van dit artikel omdat we er niet genoeg de nadruk op kunnen leggen. Maar we willen natuurlijk dat je geïnteresseerd blijft en verder leest. Daarom verklappen we al dat we je ook nog een duidelijk overzicht gaan bieden van de verschillende vormen van social engineering, in begrijpbare taal. We lichten ook toe hoe je de risico’s voor je bedrijf zoveel mogelijk kan beperken. Read more

Digitalisering is een breed concept voor een KMO, maar een aantal onderdelen zijn hierbij steeds van tel. Met Christophe Kourtis, business partner lead manager bij Proximus, overlopen we de belangrijkste bouwstenen voor digitalisering bij KMO’s. En komen we erachter waarom een geschikte partner bij dit alles cruciaal is. Read more

Nieuwe versie van Microsoft Teams: sneller, eenvoudiger en slimmer

Nieuwe Microsoft Teams versie
IT & telecom nieuws

Nieuwe versie van Microsoft Teams: sneller, eenvoudiger en slimmer

Als jouw account in aanmerking komt, kan je ervoor kiezen om met een nieuwe versie van Microsoft Teams te werken. Maar is dit wel een goed idee?

Het nieuwe tijdperk van Microsoft Teams

new-ms-teams

Via de “switch”-knop linksboven kan je ervoor kiezen om de nieuwe versie van Teams uit te proberen. Er wordt dan een tweede versie van Teams geïnstalleerd, naast jouw bestaande versie. Dit heeft als voordeel dat je eenvoudig kan terugkeren als je wil.

Er zijn best wat veranderingen waarvan we kort de meest tastbare opsommen (op basis van de situatie in mei 2023).

1. Sneller.
Microsoft heeft aanzienlijke verbeteringen doorgevoerd onder de motorkap. En dat blijkt een positieve impact te hebben. De app kan volgens eigen verklaringen tot 3 keer sneller geïnstalleerd worden, tot 2 keer sneller opstarten en ook deelnemen aan vergaderingen verloopt tot 2 keer sneller. Bovendien zou de applicatie tot 50% minder werkgeheugen nodig hebben. Uit onze eigen ervaring kunnen we alvast bevestigen dat de applicatie daadwerkelijk soepeler draait. Bekijk de onderstaande video als voorbeeld.

 

2. Eenvoudiger.
Door de heropbouw van verschillende onderdelen is de gebruikerservaring aanzienlijk verbeterd en vereenvoudigd. De nieuwe interface legt de nadruk op helderheid en het uitvoeren van taken met minder klikken. Bovendien zijn er nu veel meer mogelijkheden voor personalisatie. Voor meer gedetailleerde informatie kun je terecht in dit uitgebreide artikel: https://medium.com/microsoft-design/designing-the-new-era-of-teams-523d772add4.

3. Slimmer en flexibeler.
Met deze nieuwe versie heeft Microsoft meteen de basis gelegd voor de implementatie van AI binnen Teams. Deze fase is nog maar het begin, en zal tal van mogelijkheden openen, onder meer dankzij Copilot. Meer over Copilot kan je lezen via https://blogs.microsoft.com/blog/2023/03/16/introducing-microsoft-365-copilot-your-copilot-for-work/.
Daarnaast is het ook eenvoudiger om met meerdere accounts (zelfs van verschillende organisaties) te werken en bestanden te delen, ook met mensen van buiten de organisatie.

 

K-Force is expert in het opzetten van Teams-omgevingen binnen organisaties, vaak in combinatie met een professionele telefooncentrale. Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor jou?

Systeemvereisten

Een belangrijk element om rekening mee te houden vooraleer je een nieuwe versie gaat uitproberen, zijn natuurlijk de minimum systeemvereisten waarover je toestel dient te beschikken. We lijsten ze hieronder op:

  • Window 10 Vibranium 10.0.19041 en Microsoft Teams (work or school) versie 1.5.00.29212 of hoger.
  • Systeemvereisten voor Microsoft Teams (“Classic”): raadpleeg ze op de website van Microsoft (nieuw venster).

Opgelet: release-informatie

Dit overzicht van op de Microsoft-website geeft aan dat het eigenlijk nog niet zo’n goed idee is om deze versie te gebruiken binnen een productie-omgeving.

ms-teams-new-features

Hoe kan je terugkeren naar de vorige versie van Microsoft Teams?

Terugkeren naar de vorige situatie kan gelukkig even eenvoudig als het activeren van de nieuwe versie: klik gewoon opnieuw op de “switch”-knop linksboven. Outlook zal nu automatisch de vorige versie openen.

Hulp of advies nodig?

K-Force is Microsoft 365 expert en ondersteunt dagelijks KMO’s in deze materie.

Ons team van accountmanagers staat klaar om je te helpen

Christian K-Force Computer Solutions

Christian

Jordan K-Force Computer Solutions

Jordan

Jurgen K-Force Computer Solutions

Jurgen

Didier K-Force Computer Solutions

Didier

Jean-Marc K-Force Computer Solutions

Jean-Marc

Kaj K-Force Computer Solutions

Kaj

Kurt Everaerts K-Force Computer Solutions

Kurt

Hoe kunnen we helpen? Contacteer onze experts.

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.


    Wij respecteren je privacy en gebruiken de ingebrachte informatie enkel om op jouw aanvraag te antwoorden.

    Of bel ons!

    We bespreken je project graag persoonlijk of via een videogesprek. Vraag een gratis consult aan bij een van onze IT- of telecomexperts om elkaar beter te leren kennen en jouw specifieke situatie te bespreken.

    Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.