Blog

Snelle updates

De feestperiode brengt vaak vreugde met zich mee bij het uitpakken van cadeautjes, en een extra leuk voorbeeld kan een blinkende nieuwe smartphone zijn. Maar voordat je afscheid neemt van je vertrouwde oude telefoon, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je vlot kan verderwerken, vooral als het gaat over je Multi-Factor Authenticatie (MFA) profielen. Read more

We beginnen met de conclusie van dit artikel omdat we er niet genoeg de nadruk op kunnen leggen. Maar we willen natuurlijk dat je geïnteresseerd blijft en verder leest. Daarom verklappen we al dat we je ook nog een duidelijk overzicht gaan bieden van de verschillende vormen van social engineering, in begrijpbare taal. We lichten ook toe hoe je de risico’s voor je bedrijf zoveel mogelijk kan beperken. Read more

Digitalisering is een breed concept voor een KMO, maar een aantal onderdelen zijn hierbij steeds van tel. Met Christophe Kourtis, business partner lead manager bij Proximus, overlopen we de belangrijkste bouwstenen voor digitalisering bij KMO’s. En komen we erachter waarom een geschikte partner bij dit alles cruciaal is. Read more

Nieuwe software (Preview) versies testen: een goed idee?

new-teams-preview-nl
IT & telecom nieuws

Nieuwe software (Preview) versies testen: een goed idee?

Microsoft Outlook en Microsoft Teams zijn niet meer weg te denken binnen heel wat organisaties. Het is je misschien ook al opgevallen dat je soms wordt uitgenodigd om nieuwe versies te activeren. Maar is dit wel een goed idee?

Nieuwe versie van Microsoft Outlook: wat zijn de belangrijkste verschillen?

Nieuwe versie van Microsoft Outlook

We leggen je kort enkele belangrijke verschillen uit tussen de oude en de nieuwe versie van Microsoft Outlook (op basis van de situatie in mei 2023).

Nieuwe versie van Microsoft Teams: sneller, eenvoudiger en slimmer.

Nieuwe Microsoft Teams versie

We leggen je kort enkele belangrijke verschillen uit tussen de oude en de nieuwe versie van Microsoft Teams (op basis van de situatie in mei 2023).

Het advies van K-Force
Early adoptor of speel je liever op safe?

Als algemene regel naar onze klanten toe hanteren wij steeds: werk niet met bèta- of testversies in een productieomgeving.

Bij de klanten waarvan wij de omgeving actief beheren, zorgen wij er in het kader van continu onderhoud voor dat nieuwe, stabiele updates steeds gefaseerd worden uitgerold. Klanten hoeven hier dus niks voor te ondernemen.

Natuurlijk kan het aanlokkelijk klinken om sneller van al die interessante nieuwigheden gebruik te kunnen maken. Maar je moet dan wel bereid zijn om met eventuele bugs of onvolkomenheden om te gaan. En laat dat nu net dat zijn wat we binnen een productieomgeving willen vermijden.

Hieronder geven we nog enkele punten om in overweging te nemen.

1. Nieuwe functies: Als je geïnteresseerd bent in de nieuwe functionaliteiten die worden aangeboden in Microsoft Teams, kan het testen ervan je helpen om ze beter te begrijpen en te bepalen of ze waardevol kunnen zijn voor jouw organisatie of persoonlijke behoeften.

2. Early adopter: Als je een early adopter bent en graag nieuwe technologieën uitprobeert, kan het testen van de nieuwe functionaliteiten binnen Microsoft Teams een leerzame ervaring zijn. Je kunt feedback geven aan Microsoft en mogelijk bijdragen aan het verbeteren van de functies voordat ze breed worden uitgerold.

3. Risico’s en stabiliteit: Het is belangrijk om te beseffen dat nieuwe functionaliteiten mogelijk nog niet volledig stabiel zijn. Er kunnen bugs of compatibiliteitsproblemen optreden die invloed kunnen hebben op de gebruikerservaring of de productiviteit. Als je afhankelijk bent van Teams voor cruciale taken of werkprocessen, is het verstandiger om te wachten tot de eventuele problemen zijn opgelost.

4. Testomgeving: Als je ervoor kiest om nieuwe functionaliteiten te testen, is het aanbevolen om dit te doen in een gecontroleerde testomgeving in plaats van direct op productiegegevens. Op deze manier minimaliseer je mogelijke risico’s en kun je de impact op je workflow beoordelen zonder gevolgen voor belangrijke taken. Een ‘testomgeving’ kan bv. ook een huis-, tuin- en keukenlaptop zijn, eentje die je dus niet in een professionele omgeving gebruikt.

5. Release-informatie: Voordat je nieuwe functionaliteiten test, raden we aan om steeds de release-informatie van Microsoft te raadplegen. Hier vind je details over de functionaliteiten, bekende problemen en mogelijke beperkingen. Bijgaand voorbeeld van een nieuwe versie van Microsoft Teams geeft aan dat het eigenlijk nog niet zo’n goed idee is om deze versie in productie te gebruiken.

ms-teams-new-features

Kortom, het testen van nieuwe functionaliteiten kan nuttig zijn als je geïnteresseerd bent in nieuwe functionaliteiten en dit dan uittest binnen een aparte (test)omgeving.

Hulp of advies nodig?

K-Force is Microsoft 365 expert en ondersteunt dagelijks KMO’s in deze materie.

Ons team van accountmanagers staat klaar om je te helpen

Christian K-Force Computer Solutions

Christian

Jordan K-Force Computer Solutions

Jordan

Jurgen K-Force Computer Solutions

Jurgen

Didier K-Force Computer Solutions

Didier

Jean-Marc K-Force Computer Solutions

Jean-Marc

Kaj K-Force Computer Solutions

Kaj

Kurt Everaerts K-Force Computer Solutions

Kurt

Hoe kunnen we helpen? Contacteer onze experts.

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.


    Wij respecteren je privacy en gebruiken de ingebrachte informatie enkel om op jouw aanvraag te antwoorden.

    Of bel ons!

    We bespreken je project graag persoonlijk of via een videogesprek. Vraag een gratis consult aan bij een van onze IT- of telecomexperts om elkaar beter te leren kennen en jouw specifieke situatie te bespreken.

    Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.